Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pateicoties [info]indulgencem, izlasīju jauku pamācošu pastāstiņu par to, kā veikli ostapi benderi krāpj ļautiņus, kuri skolā bijuši par slinku, lai ķīmiju mācītos. Protams, protams, var jau teikt, ka amorāli ir atstāt muļķiem viņu naudu ((c)), bet spekulēt uz cilvēku bažām par savu veselību man šķiet diezgan nekrietni. Jāpiebilst ka mani pašu visvairāk kaitina princips, kas ir gandrīz visu šo blēžu darbības pamatā: veikli ievīt zinātnes un kvazizinātniskus terminus dažādās metaforās un pilnīgi nepamatotos apgalvojumos tā, lai tie izklausītos ticami. Ikreiz izjūtu sāpi kreisās uzacs apvidū, izdzirdot, piemēram, ka "ūdens mazgā šūnas no iekšpuses" vai ko tamlīdzīgu. Es piedotu visiem homeopātijas, urīnterapijas, kolonoterapijas u.c. šādu prakšu sludinātājiem, ja dzirdētu no viņiem godīgu paskaidrojumu: "dažiem cilvēkiem, to darot, uzlabojas pašsajūta, bet neviens vismaz pagaidām nav noskaidrojis, kāpēc". Vai neskaidrotu neko - kā to dara godīgas zāļu sieviņas, krietni riebēji un pūšļotāji, kuru vienīgais pamatojumus ir "tā vajag". Taču pašreiz visur valdošā zinātniskuma profanācija ir dubults ļaunums, jo ne vien atņem cilvēkiem naudu, bet arī veicina viņu grimšanu stulbumā.
  • nu gan MAS. mana frendliste 3. :)
  • (Anonīms)
    lol, visur valdošā "zinātnes profanācija", kā nav kauna tik nekaunīgi melot!
    ir par daudz zinātnes un atliek cerēt uz nākotnes saprātīgajiem un garīgi atmodinātajiem cilvēkiem, ka rītdienas pasaulē būs vairāk patiesības un mīlestības, un mazāk zinātnes.
    • Tu esi jz. Kirkgeora mazākais, dumjākais brālītis?
      • (Anonīms)
        Kāpēc Tu nekaunies lietot tādus apzīmējumus kā "dumjš"? It īpaši pret tādu, kas aicina padomāt divreiz, pirms tūkstošo reizi mesties zinātnes vēsajos apskāvienos. Lai Allāhs Tev žēlīgs!
        • Nedomāju, ka mums ar Allāhu ir kādas noteiktas attiecības, jo īpaši tādas, kas varētu interesēt anonīmus interneta spamotājus. Otrkārt, es lietoju vārda "dumjš" salīdzināmo pakāpi, kas nepiedēvē Tev, ak, godātais pašpasludinātais pravietotāj, nekādu noteiktu kvalitāti, bet tikai konstatē, ka šis Tavs teksts ir stilistiski līdzīgs, bet intelektuāli vājāks nekā minētā cibiņa ieraksti.
          Un treškārt - netiesā, un tu netapsi tiesāts, ej ar mieru un nevalkā nelietīgi sava Kunga vārdu, ja!
  • tikmēr putniem pavisam nerūp vai tos sauc par putniem vai par ornitofaunu - tie tāpat ne sēj, pļauj.
Powered by Sviesta Ciba