Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mazliet pārsteidz, ka mans Irānas ceļojums tik daudziem šķiet baigā eksotika un uzdrošināšanās. Jo nebija jau tur nekā TĀDA, nebija. Es pat nesaprotu, kas īsti ir TAS, no kā pēc izbrīnīto domām divām eiropietēm šajā zemē būtu jābaidās.
  • Nu, ka vājprātīgs, plandošās lupatās ģērbies un kaut ko falsetā kviecošs bārdainis (ikdienā - matemātikas profesors vietējā universitātē, astoņpadsmit bērnu tēvs un piecu sievu vīrs, sabiedrības pīlārs) sadurs minētās eiropietes ar savu imama apsvētīto neticīgo duramtuteni par to, ka minētās eiropietes izteica domu, ka reiz varētu nesāt bikses.

    Vai arī izcelsies kāds karš, kuri tais zemēs izceļas ik pa piecām minūtēm, pie tam ne jau tāds kulturāls, bet atkal ar publisku galvu griešanu, skābes liešanu sejā un, protams, ar kviekšanu falsetā.

    Kaut kā tā, mhm.
  • Man nešķiet:))

    Visādi citādi - paldies Rietumu masu informācijas līdzekļiem, arī man bija redies teju vai iespaids, ka Irānā ir pilnas ielas ar afektā kliedzošiem agresīviem bārdaiņiem čalmās, kuri izstieptajās rokās tur kalašņikova automātus, izņemot tos brīžus, kad nenomētā ar akmeņiem svaigi izvarotās pa rokai patrāpījušās sievietes.
    • kamōn, viņi vēl piecreiz dienā krīt zemē un pieprasa savam elkam, lai tas iznīcina jūdus un kristīgos.
      • Ha! Ja tas vien vēl. Viņi piecas reizes dienā Mazgājas!
        • cik netīra tauta, ja jau tik bieži jāmazgājas...
          • Ai, ko tur daudz par tiem nošmulētajiem tumsoņiem runāt. Viņiem visur kur ir tādas mazas kastītes, arī gauži vientuļās vietās, kurās, garāmejot, vari iemest naudu, kas pēc tam kaut kādā veidā tiek sadalīta trūcīgākajiem. Kad prasīju, vai šīs kastiņas neizlaupa, gids nesaprata manu jautājumu. Lohi!
            • tā kā trūcīgo jamiem pie šīs kolosālās sistēmas nezkāpēc aizvien ir daudz un dikti, kāds kaut kur nav nemaz tāds lohs...

              Akurāt, kā pie mums, mums jau ar dižveikalos un makdonalda restorānos stāv kastes, kur naudu stūķēt. Un nabagu arī pietiek.
              • Nav akurāt kā pie mums, jo tur tās kastiņas stāv uz ielas pat uz nomaļiem lauku celiņiem, pie kaut kādiem rīsu laukiem un tamlīdzīgi.

                Trūcīgo, iespējams, tur pietiek, taču ubagus uz ielām nemanīju.
                • protams, nemanīji. Valsts viņus fiziski likvidē un ziedoto naudu savāc sev. Protams, ka kastītes neapzog - valsts necieš konkurenci. Pietiek dažus kastīšu tīrītājus drusku publiski saraut gabalos un vuaļā, sīcene bundžās ir drošībā.
  • (Anonīms)
    domāju, ka viņi gejus nepriecātos redzēt. Kaut gan - tas pats jau arī Latvijā... :D
  • tāpēc ka LV daudzi cilvēki neinteresējas par ārpolitiku un domā, ka Irāna ir apm kā Irāka vai Afganistāna nevis augstu attīstīta sabiedrība ar teju rietumniecisku sieviešu lomu?
    • Tā, tas nenoliedzami ir, bet pat pietiekami izglītoti cilvēki, kuri nejauc Irānu ar Irāku, mēdz pie tās vārda mazliet satrūkties. Laikam tiešām vērienīgā propaganda par nomētāšanu akmeņiem, miesas sodiem un visām iespējamajām diskriminācijām ir darījusi savu.
      • vidējais Rietumeiropietis, dzirdot Irānu, laikam saraujas pavisam citu iemeslu dēļ (kodolprogramma; agresivitāte ārpolitikā; vārda brīvības ierobežojumi, nu tipa uzskata par kaut ko līdzīgu Krievijai)
  • es nesen pārlasīju sava ex-kolēģa grāmatu "Vienatnē pāri Āzijai", kurā viņš apraksta savu ceļojumu arī pa Irānu 90tajos. Toreiz bija gan eksotika. Tavi stāsti atšķiras ļoti no tā, kas bija PIRMS, iespējams, ka cilvēki nezina, ka arī Austrumos viss attīstās un mainās
Powered by Sviesta Ciba