Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ceļojumam uz Austrumzemi beidzot iepirkta arī turpbiļete (līdz šim bija tikai atpakaļ). Tagad, ja ceļabiedre pagūs nomainīt pasi, un ja mēs abas tiksim pie vīzām, tad jau var gadīties, ka Nourūzs un Lieldienas tiks sagaidīti kaut kur... nu, jā - visticamāk austrumos aiz Stambulas.
  • Paga - pareizi saprotu - uz Irānu?:))

    • Ja tiksim līdz Irānai un Irānā iekšā, tad jā. Ja nesanāks, tad vismaz Turcijas austrumdaļu tā kārtīgi izpētīsim.:)
      • Vīzu gan jau, ka dabūsiet, Irāna ir ļoti ieinteresēta iekš tā, lai eiropieši savām acīm redzētu, cik baisa ir islama valsts:)) Mums gan tas prasīja divas nedēļas, bet pieļauju, ka nedēļu var norakstīt uz tūrfirmas neizdarības rēķina.

        Visādi citādi - galvenais, naudu ņemiet līdz 100$ vai 50$ banknotēs un atceraties, ka nekādas banku kartes Irānā nederēs, par visu citu nemāku teikt, vienīgais, pieļauju, ka, sarežģījumu gadījumā, prātīgāk vispirms būtu vērsties pēc palīdzības pie sievietēm, nevis vīriešiem, man izskatījās, ka tādejādi ir lielāka iespēja uztrāpīt uz angļu valodas zinātāju:))

        • Paldies par ziņām. Par to, ka līdzi jāņem skaidrā nauda, zināju. Dažus teikumus, cerams, būšu iemācījusies arī vietējā valodā (kā aiziet uz bibliotēku?, piemēram).
          Caur kuru firmu sūtījāt vīzas un cik tas maksāja?
          • Skaidrā nauda, bet ne sīkajās banknotēs, kā mēs bijām iedomājušies!:))

            Par vīzu e-pastos atradu tikai "Tīrā maksa ir par vizu ir 510 SEK + kurjers, lai process ātrāk + rezervācija"

            Vēl fiška - saprotu, ka izklausīsies šovinistiski, taču tiešām ieteiktu, komunikācijā ar vietējiem pārlieku nelielīties ar savu brīvību, labāk tomēr teikt, ka vīrs ir kaut kādā nosacīti sasniedzamā attālumā(ja vien brauciena mērķis nav precības, protams), tur vispār ar laulības institūtu ir interesanti - īstam irānim apprecēties ar irānieti ir dārgi, proti, tajā brīdī, kad viens no gidiem uzzināja, ka vienīgais esmu precējies, momentāli paliku par grupas vadoni:)) Proti, divas svabadas eiropietes ir gan ļoti kārdinošs precību mērķis nabadzīgajam irāņu slānim, gan arī prastai, smagai piečakarēšanai ikdienišķās leitās. Par kaut kādu vardarbību gan nedomāju, ka ir jāuztraucās - tās iespēja pilnīgi noteikti ir zemāka, nekā Krievijā vai Dienvidamerikā, pieļauju, ka kaut kur mūsu līmenī:))
            • Ieintriģēji, - kāpēc viņiem nepatīk sīkās banknotes?:)
              Jā, par komunikāciju ar austrumu vīriešiem man ir zināms priekšstats, un teikums "Paldies, man nevajag šo lielisko, nesavtīgo dāvanu, citādi mans vīrs mums abiem pārgriezīs rīkli" noteikti tiks iestudēts.:)
              • Viņiem hoteļos un citās oficiālās vietās vienkārši nemaina sīkākas banknotes par 50$ vai EUR, kālab, nezinu, bet tas ir fakts. Var, protams, visu samainīt pie valūtas spekulantiem(un ar to dabūt ~+30% no oficiālā kursa), taču vai to vajadzētu darīt divām jaunkundzēm...par to mani māc šaubas. Protams, šo operāciju var uzticēt arī kādam vietējam brašulim, viņš 100%, ka to izdarīs pēc labākās sirdsapziņas, taču atkal - vai jums būs vēlme palikt viņam pakalpojumu parādā...tas ir katrai ļoti pašai jādomā:))
                • Nu, gluži tik ļoti jaunkundzes mēs arī neesam:), un Kolumbijā visādas pagrīdes valūtas maiņas mums sanāca gluži labi.:) Turklāt ceļojumos vienmēr jābūt gatavam, ka kāds vietējais (neatkarīgi no dzimuma) izdarīs kādu svarīgu pakalpojumu, tāpēc vienmēr jābūt līdzi kādām vismaz simboliskām dāvaniņām, kaut vai "Laimas" šokolādei utml.
                  • Kolumbija ir katoļu valsts, kurā normāla padarīšana ir matriarhāts un tamlīdzīgas lietas, Irānā ir savādāk. Ļoti savādāk. Proti, augļošana un visa veida spekulācijas nav vienkārši aizliegtas, ir aizliegtas ar šariata likumiem, un ar valūtas spekulācijām irāņi paši nenodarbojas nekādā veidā - to dara vai nu čigāni, vai nu armēņi, vai nu kaut kas ļoti tamlīdzīgs. Pats esmu uz ielām mainījis naudu daudzās un dažādās pasaules valstīs, Irānā neuzņemtos. Un jums neiesaku.

                    Par simboliskajām dāvanām varu tikai noplātīt rokas - gan jau, ka pašas spējat izstudēt internetus, lai saprastu, kurā brīdī simboliskā dāvana ir dāvana, kurā - zvērīgs apvainojums. Es to tā arī nesapratu.
  • ar S > apskauzu @@@
  • Lai sokas.
Powered by Sviesta Ciba