Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Viena no reizēm, kad simptprocentīgi esmu laucinieku pusē: http://klab.lv/users/toadbeauty/726516.html . Ar visu to, ka pati esmu sentimentāla pilsētas dāmiņa ar manāmu tieksmi uz mājdzīvnieku antropomorfizēšanu (nerealizētā mātes instinkta sublimācija), es nudien neuzskatu, ka ķēde ap kaklu ir sunim ļoti traumējoša un pazemojoša. Protams, ar nosacījumiem, ka tā ir pietiekami gara, ka viņam ar visu ķēdi vienmēr ir iespēja patverties no nelabvēlīgiem laika apstākļiem vai padzerties, kā arī - viņš regulāri tiek izvests ārpus teritorijas utt. Nesaprotu arī, kāpēc elektriskā gana vai voljēra radītie ierobežojumi, kas tiek uzskatīti par pozitīvu alternatīvu, būtu mazāk "traumējoši un pazemojoši", īpaši, ja ņemam vērā, ka suns diez vai ir skatījies bilžu grāmatas ar saķēdētiem vergiem, lasījis par proletariātu, kuram nav, ko zaudēt, vai kā citādi ielāgojis ķēdes pazemojošo simbolisko nozīmi.
  • interesanti, ka linkotajā diskusijā abas puses ir ar māju un suni, tikai viena to baigi nebāž acīs, tāpēc tiek nosaukta par stulbo pilsētnieci, kas reizi gadā parādās laukos, un tagad mācīs īstus lauciniekus.
    • Jā, man arī laikam privātmāja, kurā mājdzīvniekiem ir tikai mīluļu statuss, līdz galam nekvalificējas kā "lauku saimniecība".:)
    • ;)

      cik atceros - šķiet, ka viena ir pastāvīga pilsētas mājas iemītniece, bet otra lauku mājas - tās ir 3 dažādas situācijas ;)
Powered by Sviesta Ciba