Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bērnībā un pusaudzībā man reizumis gadījās palasīt grāmatas par smalku iznešanos - divām pat nosaukumus atceros: "Labas audzināšanas ABC" un "Prasme uzvesties atvieglo dzīvi". Jau toreiz mani pārsteidza autoru kompetences universalitāte - sākot no ģērbšanās un krāsošanās, beidzot ar tualetes apmeklējumu. Tas, par ko sāku domāt vēlāk, bija padomu kategoriskā forma, bieži atkārtotās vārdkopas "nav pieļaujams" un vispār kaut kāds neelastīgs invariantums.
Vēlāk divreiz nācies klausīties lekcijas pie Latvijā atzītiem etiķetes speciālistiem. Nedaudz pārsteigta atklāju, ka netaktiskākus un saskarsmē nepatīkamākus cilvēkus ļoti reti nācies sastapt.
Nez, tur būtu jaušama kāda korelācija?
  • Aija Strautmane ir viens no tādiem etiķetes speciālistiem, kuriem, nu patiešām, par pieklājību neko nevajadzētu teikt, nekādos apstākļos un nekad, nekad, nekad.
    • Piekrītu.:)
    • oh džīzas, šī būtne mums skolā pasniedza ĒTIKU. kā noritēja stundas, labāk te publiski neizteikšos :D
      • hahah, gan jau ka R3V. Man arī ētiku, kultūras vēsturi un filozofiju. Izcila pasniedzēja un, man joprojām nav skaidrs, ko tieši šī kundzīte darīja skolā.
        • Rūdīja jauniešu psihi, pieradinot pie domas, ka dzīve nav nekāds zemeņu lauks.:)
        • kaa ko-gaaja stundaas pagjiras izguleet, da i pie viena suliigi palamaaties, nu gan :D. Mums veel savulaik "nospiideeja" brauciens uz Peeterburgu-par to gan vinjai paldies, jo diez vai es citaadaak uz turieni tiktu (viizas-shmiizas n staff), bet nu kodiens un cigareshu prasiishana skoleeniem uz LV-EST robezhas viennoziimiigi bij etikjetes vai eetikas kalngals :DD
          • :) mums ik pa laikam gadījās stundas, kuras viņai attiecīgā brīža kondīcijā bija par grūtu novadīt. tad viņa atstāja savas konspektu lapas kādai no klases meitenēm, parādīja, no kuras līdz kurai vietai jānodiktē (sic!), un pati devās prom.
        • jā, jā , r3v gan :) mums no viņas tika ētika, filoSofija (kā viņa pati to uzsvēra) un vēsture. par pēdējo visvairāk žēl, pēdējā gadā mums piešķīra normālu skolotāju, bet viņa nespēja izņemt visu, ko Strauča bija palaidusi garām, lai kā arī centās.
    • +1 pilniigi piekriitu
Powered by Sviesta Ciba