Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mani subjektīvi pārņēmusi nepatīkama, šķebīga izjūta un sajūta, ka pāri Latvijas informācijas telpai veļas jēli naidīgs mačisma un mizogīnijas vilnis. Visa tā ņemtne ap abortu aizliegšanu, rupeklīgā jefiņa Valdmaņa prastības visādos portālos un žurnālos - tā vien jāgaida vides reklāmas ar lozungiem: "Turi muti un vairojies, bābiet, nekam citam neesi domāta!"
Žēl.
  • Vērtīgs komentārs, arī esmu domājusi par šo it kā pat paradoksu "LV ir "toleranta" tamdēļ, ka tai ir PSRS pieredze."
    Bet vai frīku parosīšanās saiemā tiešām spētu mainīt tolerances koeficientu?
    • Plika diršana, nevis vērtīgs komentārs, arī Turkmenistānai ir "PSRS pieredze".
      • Batjeņka, Jūs uzvelkaties ;)
        • Neuzvelkos, vienkārši norādu, ka jautājums ir stipri komplicētāks par "PSRS mantojumu":))
          • Tev kā cilvēkam, kas maļas juristu aprindās, vajadzētu būt priekšstatam, kā aršķiras situācija, kurā valsts netraucē uzrīkot savu biedrību, kuras ietvaros ar lozungiem pamaršēt gar universitātes māju, pieprasot uzņemt augstākajā izglītības līmeni arī sievietes no tās valsts, kas ar likumu nosaka pieņemt augstskolā 30% sieviešu no kurām 17% ir jābūt no reģioniem.
      • PSRS laikā tnoteiktās kvotas izglītībā ļāva arī SIEVIETĒM un NO DAUDZVEIDĪGIEM SABIEDRĪBAS SLĀŅIEM iegūt izlgītību. kā arī pabalsti (ne tikai $ bet arī dārziņu, pārtikas etc.) strādājošām mātēm, vientuļajiem vecakiem etc. ļāva sievietēm iekļauties un palikt darba tirgū. tā nav "plika diršana", bet gan visai aprobēta tēma, par ko viegli pieejamas publikācijas ir Austrumvācijas un Rietumvācijas sakarā, bet, piem., Baltijas ietvaros ir lokālos pētījumos (LT) vai nav vēl pētītas (LV) taču ļauj spekulēt, balstoties jau veiktajos, publicētajos pētījumos
        • Jā, bet tas ir tikai viens no tēmas aspektiem, bija tās pašas turkmēnietes, kuras ar lielu pompu tika atbrīvotas no tradicionālā ninzu apģērba žņaugiem un defilēja parādēs peldkostīmos, taču piekritīsi, ka par spīti tam visam, šī brīža situācija Latvijā un Turkmenistānā sieviešu tiesību ziņā ir nedaudz atšķirīgas, kā rezultātā "PSRS mantojumam", protams, ir nozīme, bet tikai viena no un nebūt ne pati izšķirošākā?
          • es pieļauju, ka neviena pieredze nebūs "izšķiroša", bet gan viena no daudzajām fasetēm, kas šo pieredzi veido un par ko ir valīdi spriest un, ja nepieciešams, cilāt arī atsevišķi padziļinātam fokusam
Powered by Sviesta Ciba