Kurvjzieža kontemplācijas

nīgras, učeniskas pārdomas

Krāšņais Kurvjziedis

nīgras, učeniskas pārdomas

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mani nedaudz mulsina sabiedrībā (tostarp Cibā) nostabilizējies un varbūt pat progresējošais priekšstats, ka vidējā izglītība (iespējams, arī augstākā) ir noteikti jāpadara pieejama pēc iespējas lielākam ļaužu lokam, neatkarīgi no viņu spējām un motivācijas. Tās apgūšanai jābūt pēc iespējas rotaļīgākai un vieglākai, lai, nedoddies, kādu netraumētu, radot priekšstatu, ka varbūt citas nodarbes (piemēram, aroda apgūšana vai vienkāršs fizisks darbs) viņam vai viņai padotos labāk. Šī paša iemesla dēļ jaunulim jāļauj izvēles brīvība atmest kā nevajadzīgu visu to mācību priekšmetu apguvi, kas viņam sagādā piepūli.
No tiesas baidos piedzīvot brīdi, kad jebkāda veida pārbaudījumi tiks pilnībā atcelti, jo - kamooõn, mēs taču katrs esam unikāla, netakārtojama personība, kāpēc gan spiest cilvēku kādos rāmjos, sagādāt stresu un pazemojumu, liekot atbildēt uz unificētiem jautājumiem vai risināt uzdevumus, ignorējot, ka ikvienam no mums var būt savi priekšstati par šo zinību jomu.
  • bet jā - par obligāto augstāko bērnu dārzu audzinātājām pilnībā piekrītu. tas ir sviests. pilnīgi pietiktu ar vidējo speciālo.
    • To, domājams, saprata un saprot visi, ieskaitot dažādo augstskolu pedagoģisko programmu vadītājus, kuri, sajutuši spēcīgu naudas smaku, mācēja uzspiest īstajiem politiķiem. Pēc tam ministrijas ierēdņiem atlika vien sarakstīt normatīvos aktus atbilstīgi MK lēmumiem un izskaidrot situāciju satracinātajam pūlim. U tā notiek praktiski visās lietās.
Powered by Sviesta Ciba