Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Visām manis piedzīvotajām bērēm - neatkarīgi no gadalaika, vietas, reliģiskajiem vai civiltiesiskajiem rituāliem, neatkarīgi no personiskā zaudējuma smaguma un sēru dziļuma - piemīt dažas kopīgas nepatīkamas iezīmes.
Ceremonijas laikā vienmēr sāk stingt kāju pirksti.
Iznākot no kapličas vai sēru zāles, ir nepatīkami drēgni drebuļi - pat vasarā.
Pēc atvadīšanās, nonākot mielasta vietā, izmisīgi gribas nomazgāt rokas. Pat tad, ja izvadīšana bijusi krematorijā, un nekādas smilšu saujas nav mestas.
Kad viss ir galā un esi mājās, nogurums ir tāds kā pēc padsmit stundu darba dienas. Kaut gan pēdējās stundas bijušas veltītas tikai ēdienam, vīnam un sarunām. Sarunām par mīļu, tikko aizgājušu cilvēku.
  • par salšanu nudien tā ir! :(
  • Es tā īsti nesapratu par to roku mazgāšanu. To vajag droši darīt!
    • Nav jau nekādas nedrošības un vienmēr arī mazgāju.:)
      Piefiksējās tikai tā sajūta - ka tas ir noteikti jādara, ka vajag noskalot no rokām to pirmītējo sēru brīdi. Arī tad, ja nav mestas smiltis, ja nav bijušas sarokošanās, ja visu laiku rokās bijuši cimdi - vienmēr ir sajūta, it kā kaut kas būtu pieķēries.
      • Man šī sajūta ir, pārnākot mājās, vienalga no kurienes. Un, ja nenomazgāju, sāk tirpt un atgādina :)
  • (Anonīms)
    skat ko! tieši šodien par šito tēmu domāju, ka mūsu miesa ir gudrāka nekā viss pārējais, kas mums tur vēl esot sadots, īpaši tas, ko sauc par parātu (nu tas ir viltīgs un ļauns, pat, ja zinās, neteiks!!). Jo raugi visai tai roku mazgāšanai (droši vien arī kāju salšanai un drebuļiem) ir simboliska rituālā nozīme. Bez roku mazgāšanas tak pat Pilāts neiztika. Bet bērēs, ja rokas neesi nomazgājis, neesi atvadījies, neesi punktu pielicis, darbu paveicis utt. slikta zīme! :))) (ceļojumu drauks S)
    • Tā gan. Par Pilātu es arī šodien iedomājos.:)
      Un visādās arhetipiskās situācijās miesa mēdz reaģēt gudrāk par prātu. Ģenētiskā atmiņa, utt.
  • Precīzi.
Powered by Sviesta Ciba