Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Un kad šogad sākas lielais gavēnis? Ienāca prātā, ka būtu interesanti paeksperimentēt, 40 dienas atturoties no gaļas, saldumiem un alkohola. Tā kā miltu izstrādājumus un kartupeļus esmu jau tagad izmetusi no ēdienkartes, paliktu pākšaugi, dārzeņi, augļi, zivis un siers - īstenībā ļoti garšīgas un viegli variējamas lietas.
  • 17.februāris.
  • Man ar brīžam ir ķecerīgā doma pamēģināt.
  • Tradicionāli gavēnis sākas divas nedēļas pēc algas/stipendijas.
  • a kopš kura laika saldumi skaitās negavēņa ēdiens?
  • gavēnis

    (Anonīms)
    Ortodiksālis vai Pareizticīgajiem gavēnis sākās 15. februārī, pēc Piedošanas svētdienas 14. februāra, kas šogad sakrīt ar s(arkano) Valentīndienu! nu ta rīkojas tā: šito nedēļu ritīgi uzdzīvo - ēd saldas bliņas, dzer aukstu vodku, mīl karstus puišus/meietnes (tas pēc orientācijas), ja ir luste izkaujas tā kārtīgi un tad nožēlas asarām noplūdis lūdz visiem piedošanu - "sak, tas ne es, tas mans grēks - cilvēks būtne alkstoša, miesā vājš, garā nepastāvīgs uttt. utjp..." Un tad ar to pirmo dienu ļaujas pilnīgai askēzei. Pēc 4.gs Ēģiptes eremītu ieteikuma - 1-2 diena sausais gavēnis, 3.diena (kas tā kā Pelnu diena) pēc dievkalpojuma var baudīt šķēli rupjmaizes+šķipsna (ne riekšava) sāls+karote (ne pavārnīca!) madus + ūdens. 4-tajā dienā var jau atļauties beišu (vai citu sakņu vai graudu) virumu ar eļļu, piektdien atkal nekādu tur eļļu!!! sestdien svētdien turklāt var atļauties pievienot ēdienam eļļu un svētdien pat baudīt ar ūdeni atšķaidīta vīna glāzi! Tālāk pirmdien, trešdien, piektdien - stingrais gavēnis (maniaki var atļauties arī sauso) pārējās dienas var vieglajā režīmā un tā līdz Augšām celšanās rītam! ja kāds pēc tā visa ir spējīgs līdz baznīcai aizrāpot, tad tas ir varonis! Lūk! būt varonim nemaksā (gandrīz) neko!!! :))) lai izdodas!!! (drauks S)
    • Re: gavēnis

      Vaimandieniņ, tiem eremītiem un anahorētiem jau nu es laikam līdzi neturēšu - vājība, tavs vārds ir sieviete, utt., bet drusku piebremzēt rīšanu gan mēģināšu. Paldies par iedvesmojošo aprakstu!:)
Powered by Sviesta Ciba