kramers

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:02: "Zaudēsim Rīgu- zaudēsim Latviju!"

Ko nu?

Comments

[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:2. Jūnijs 2013 - 08:22
(Link)
"Tagad strādāsim!"
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:2. Jūnijs 2013 - 09:32
(Link)
Neko. Maskavas darbaļaudis sūta kvēlu sveicienu un pateicības Rīgas biedriem un tovariščiem, gan tiem, kas balsoja pareizi, gan tiem, kas vēlēšanās nepiedalījās un tā palīdzēja kaldināt vēsturisko uzvaru pār fašismu.
From:[info]formica
Date:2. Jūnijs 2013 - 10:17

Anno 1941

(Link)
"Latvietis ar visām savam garīgajām un organizatora spējām politiski ir nenobriedis. Viņa politiskā patstāvība jau sākumā jāsamazina līdz minimumam. Lai nepieciešamo politisko tiesību atņemšanu izlīdzinātu, latvietis labi jānodrošina saimnieciski (...) Visumā viņš ir apmierināts, ja var labi dzīvot, un ja viņam nodrošināta viņa mazā kultūras brīvība. (...) Latvietis nespēj savu dzīvi pakārtot augstākiem aspektiem, bet tikai paša labumam.

Ir izcili latvieši, kas ir noteikti ideālisti, taču to nav tik daudz, lai tie pārvaldītu politisko dzīvi. Šo īpašību izmantojot, mēs varam latviešus viegli vadīt, tos izspēlēt vienu pret otru un tādā kārtā aizkavēt nacionālu apvienošanos. Mums jāvairās tomēr aiziet tik tālu, ka viņš mana, uz ko mēs tēmējam."
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:2. Jūnijs 2013 - 10:19

Re: Anno 1941

(Link)
Kas ir autors pirmajai rindkopai?
From:[info]formica
Date:2. Jūnijs 2013 - 10:51

Re: Anno 1941

(Link)
nez! Trampedahs varbuut?

http://www.tautasforums.lv/?p=1339
[User Picture]
From:[info]vineta
Date:2. Jūnijs 2013 - 09:36
(Link)
A neko - to pašu ko agrāk. Ibo nekas jau īpaši nemainās. Būs vēl 4 tādi paši gadi kā bija. Tb Rīga jau sen kā "pazaudēta".

Eku, ne viens vien latviešu vēlētājs no Rīgas zin, ko izdarīja? Ja bija iespēja, pārreģistrēja savu iecirkni uz rajoniem. Savukārt Rīga gada sākumā burtiski piepūtās no svaigi piereģistrētiem krievvalodīgajiem pilsoņiem - šob za Ušakova golosovatj.

Bet domāju, ka Latviju vēl pāris sasaukumus noturēs.
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:2. Jūnijs 2013 - 09:40
(Link)
No kurienes tie svaigie radās?
[User Picture]
From:[info]vineta
Date:2. Jūnijs 2013 - 09:51
(Link)
No rajoniem. Aizkulisēs jau gada sākumā vērojama bija tendence, ka no pierīgas un tālākām vietām uz Rīgu plūst piedeklarēties tauta. Atklātākie pat tā arī teica. Lielākā daļa pensionāri, kuri pie tam vēl pa Rīgu tagad var vizināties pa brīvu un pie viena "paldies" pateikt ar savu balsi. Atšķirībā no latviešiem, jamiem ir apbrīnojams sava veida patriotisms. Vēl šīs nedēļas sākumā viens svaigi no Itālijas pārradies večukiņš noraudāja krokodila asaras, ka ir nokavējis un vēlēt "za svojih" vairs netiks. Es nedomāju, ka šis iebraucēju skaits deva lielu procentu, bet...arī tas nav noliedzams. Būtu pieticis arī ar vietējiem. Jo, ko redz cilvēks parastais? Cilvēks parastais redz, ka viss ir labi. Mājas ceļās, svētki notiek, atlaides tiek dotas. Pati apsvēru variantu par SC balsot :) Nenobalsoju, bet zinu daudzus latviešus, kas nobalsoja. Un es ne brīnos, ne nosodu par to.
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:2. Jūnijs 2013 - 09:56
(Link)
Skaidrs.
Es arī zinu latviešus, kas par SC balsoja. Ko lai dara, katrā tautā ir savi Kirhenšteini :(
From:[info]formica
Date:2. Jūnijs 2013 - 13:36

graabeklis

(Link)
..........dotajā brīdi tiek gaidīts straujāks saimnieciskās dzīves kāpinājums un ar to saistītā strādnieku dzīves uzlabošanās. Līdzīga reakcija ir novērojama ari sīkpilsonības un vidējās pilsonības slāņos (sīkie namīpašnieki, amatnieki utt.). Šīs aprindas nenožēlo politiskās patstāvības zaudēšanu....

http://www.historia.lv/
Avots: Latvijas suverenitātes ideja likteņgriežos. Vācu okupācijas laika dokumenti
[User Picture]
From:[info]svari
Date:2. Jūnijs 2013 - 13:02
(Link)
Manās vīzijās tas ir vienīgais veids, kā tiks pārvarēta kolosālā demogrāfiskā bedre. Kad nacionāļi paliks mazākumā arī Latvijā, SC, vai kas tur būs viņu vietā pēc padsmit gadiem, atvērs durvis krievvalodīgai imigrācijai kā padomju laikos.

Daļa "latviešu" tam ir gatavi jau šodien, tik vēl nav skaidrībā par cenu.
http://klab.lv/users/digna/351736.html

Citi emigrēs. Mazākais, uz Igauniju.
http://klab.lv/users/karlis_i/976435.html

[User Picture]
From:[info]snark
Date:3. Jūnijs 2013 - 08:26
(Link)
par cik tad aptuveni piepūtās?
[User Picture]
From:[info]vineta
Date:3. Jūnijs 2013 - 09:58
(Link)
Es tagad nepateikšu precīzi, bet personu aktivitāte uz dzīvesvietas deklarēšanu Rīgā š.g. janvārī, februārī bija pa kādiem 30% lielāka elektroniski kā pirms tam un arī pēc tam tb tagad. Par 20 % klātienē. Tas cipars bija ne ļoti iespaidīgs, bet ievērojams. Tos datus RD speciāli vāca kopā, bet pieņemu, ka tas bija viņu iekšējai lietošanai.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:3. Jūnijs 2013 - 08:25
(Link)
Tas ir piedāvājums partiju alianses nosaukumam Saeimas vēlēšanās?
Powered by Sviesta Ciba