Jun. 26th, 2009 @ 12:48 pm Bad Education

Savai 7 gadus jaunajai māsai pirms gulētiešanas priekšā lasu, piemēram, Džonu Faulzu vai Selindžeru, skatoties Mehānisko Apelsīnu, viņai jāatpazīst, kurā vietā sāk skanēt Bēthovena 9. simfonija, nemaz nerunājot par Mocarta rekviēmiem, kurus klausoties viņai jāapraksta atšķirības starp Agnus Dei un man mīļo Lacrimosa, bet vienīgie izklaides piedāvājumi ir Monty Python vai Fawlty Towers. Savā laikā rakstīt es viņai mācīju ierasto "mamma", "māja", "suns" vietā diktējot "Aldebanaha subsorālās ekleptikas paralakse" utt.
Vopšem mēģinājums kompensēt to, ka no manis inteliģentu neuzaudzināja.
 Bet visu iepriekšminēto mēs daram prieka pilnas, neaizmirstot arī nedaudz paņirgāties par dižgariem, jo man ir aizdomas, ka mazā savos 7 gados daudz labāk kā es saprot, ka viss iepriekšminētais ir tikai tāda gaumīga mentālā masturbēšana (protams, šādi "eifēmismi" viņas apziņā vēl ilgi neparādīsies, kur nu vēl leksikā), centieni aizmasturbēt mūsu tautas zemniecisko izcelšanos tālu prom
[User Picture Icon]
From:[info]mazeltov
Date: June 26th, 2009 - 12:56 pm
(ieraksts)
Fawlty Towers ir tik kruti.
(ieliet vēl)(Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]klusais_okeans
Date: June 26th, 2009 - 01:58 pm
(ieraksts)
diemžēl to smieklu katarsi, ko seriāls man sniedza LTV1 formātā pirms gadiem 10, vairs nespēju sasniegt
(ieliet vēl)(Parent)
[User Picture Icon]
From:[info]gc
Date: June 26th, 2009 - 01:42 pm
(ieraksts)
Tu esi burvīga
(ieliet vēl)
[User Picture Icon]
From:[info]eureka
Date: June 26th, 2009 - 02:57 pm
(ieraksts)
es darītu pakaļ
(ieliet vēl)
[User Picture Icon]
From:[info]tie_puteksni
Date: June 28th, 2009 - 07:09 pm
(ieraksts)
Manuprāt, Selindžeru nevar nostādīt vienā ierindā ar Faulzu, kas bija izcils rakstnieks. Selindžers kopā ar Entoniju Bērdžesu būtu jāiekļauj vienīgi skolēnu literatūras sarakstos, bet ne augstāk. Bet nu, prieks par Monty Python.
(ieliet vēl)(Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]klusais_okeans
Date: June 29th, 2009 - 10:04 am
(ieraksts)
rakstnieki, tāpat kā citas dzīvas būtnes, vispār nav jāliek ierindās. Un izcilības fenomens ir tikpat ļoti gaumes un nejaušību diktēts kā jebkurā citā mazāk garīgā jomā, tādēļ es cenšos tādās kategorijās par literatūru nedomāt.
(ieliet vēl)(Parent)