klikata ([info]klikata) rakstīja,
@ 2008-05-27 12:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:darbīgs
Mūzika:Jack Johnson - Good People

Aleine in Bonn LXXIX
pēc aizrādījumiem, ka pārāk maz te rakstu, cenšos laboties :)

tātad.. šodien valda drausmīga sutoņa, gaiss tāds, ka varētu āmuru pakārt un tas turētos. saules nav, bet ir bezgaiss, arī caurvējš nepalīdz. lai gan lietu nesola, tāda sajūta, ka tas tūlīt, tūlīt būs klāt. nedēļas nogalē sola plus 33. un mums ir kāpelēšana pa Drakonu klintīm ieplānota. nu nezinu, kā tas izdosies. tad jau redzēs.

šodien man ir veļas diena, uzticos tikai vienai no 3 kojās esošajām veļasmašīnām.. pareizāk, ar pārējām es vienkārši nemāku rīkoties. izskatās, ka pārējie arī, jo tā mana vienīgā joprojām ir aizņemta. bet gan jau.

6dien skatījāmies eirovīziju.. un tgd jau ir doma pašiem uzstāties, jo šķībi dziedāt mākam, arī ar labām balstīm. plānā viens rūcējs, ā nē, divi, jo arī Reinis īsti nemāk dziedāt un es ar savu vāji izkopto 3 balsi piebalsošu. doma ir par repu. ir arī breikeri koši rozā spīdīgos kostīmos. vēl tikai dziesma jāuzcep un būs viss štokos.

iešu paskatīties, kas ar to veļasmašīnu..

vēl 25 minūtes un tad es varēšu vešoties :D

pēc eirovīzijas bija arī satikti citi, ne tikai mani draugi somi. jauki cilvēki un arī viņi no Somijas pārvācās uz dzīvi Vācijā. kāpēc? to tiem, kas te ir bijuši, nav jājautā. lai kāda būtu birokrātija, te par cilvēkiem rūpējas, ja tu maksā valstij nodokļus, tad arī saņem pretī attiecīgi labu aprūpi.


vakar atkal biju uz vienu Vācijas vēstures filmu seansu. interesanti. man patīk tā ideja - pusstundu pirms tam vēsturniece stāsta par notikumiem, tad filma, bet pēcāk diskusija. lai gan, pēc tik smagām filmām par koncentrācijas nometnēm, getto und iznīcināšanas nometnēm diskutēt nav īpaša vēlme. laikam tāpēc pēc vakardienas filmas mēs palikām tikai divas uz diskusiju.

tiešām iesaku noskatīties filmu par Saksnhausenes koncentrācijas nometni. lieliski attēloti notikumi un savstarējās attiecības, tas kāda hierarhija valdīja arī ieslodzīto starpā. ļoti laba filma, aktierspēle lieliska un arī režija, operatora darbs labs. nevienu brīdi nenovērsos. filmas nosaukums vācu valodā ir Die Fälscher. angliskais nosaukums - The Counterfeiter, bet amerikā - The Counterfeiters. ne velti šī filma ieguva Oskaru kā labākā ārzemju filma šogad. nav standarta slepkavošanas un badā miršanas, vairāk par morāli un psiholoģisko teroru.

par mācībām runājot, beidzot esmu tā kā saņēmusies un nēsāju galvā savu rakstisko referātu. man tāda mode, vispirms darbu uzrakstīt domās, kas ilgst kādu nedēļu vismaz un galvenokārt norisinās sabiedriskajā transportā, un tad drukāt augšā. cerēšim, ka vācu valodā būs tik pat produktīvi un ne ļoti, ļoti daudz lēnāk kā latviski.

bet šodien es pirmo reizi nobastoju pusi lekcijas, pareizāk sakot, aizgāju 45 pirms beigām. ir svarīgākas lietas, ko darīt, piemēram, mazgāt veļu :D un vakarā vēl juristu ballīte. tās [ballītes] gan man te, Vācijā, patīk. ar pamatīgu glanci taisīti pasākumi, lieliska mūzika, alkohols salīdzinoši lēts un cilvēki uz katru baļūku uz 2000, tātad, telpas lielas un ieeja jāmaksā nav. tikai uz afterpārtiju 5 eiro.

katrai fakultātei ir vismaz viens baļļuks semestrī, ņemot vērā cik viņu daudz, katru nedēļu vismaz pa vienai sanāk. teologu ballītē gan vēl neesmu bijusi. tikai pie ķīmiķiem un tgd pie juristiem. politologu ballīte bija drausmīgi garlaicīga, tā vismaz spriežu pēc nostāstiem :D laikam mums svarīgākas lietas prātā :D

un vēl es beidzot noskatījos Putina sistēmu (The Putin System) tiešām nesaprotu, kas tajā filmā bija tik ļoti drausmīgs, ka LTV ar Kleckinu priekšgalā neļāva parādīt. nekas jauns un nezināms tur nebija. noskatījos tikai skatīšanās pēc, bet nu, tās 55 minūtes bija daļēji tā vērtas.

maija Rīgas laiks ir izlasīts. aprīļa numurs bija labāks, bet tāpat patika. gaidu jūnija numuru savā pastkastītē atkal :)

pēc trim minūtēm būs laiks veļasmašīnai. yeah!

veiksmi mani draugi :)



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?