klikata ([info]klikata) rakstīja,
@ 2008-04-21 14:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Aleine in Bonn XLIII
mana orhideja joprojām nav izplaukusi, bet pavasaris ir iestājies, otro denu pēc kārtas ir plus 17, 18. spīd saule un tā vien tik gribas kā atsēsties zālītē, ar labu vīnu un franču sieru, kas te ir varen lēts. bet, nesu pavasari savā istabā caur logu un vēroju bitītes, kas mani ik palaikam apciemo un pastaigas pa aleju, kas vienos ķiršu ziedos. Bonna ir rozā!!! vakar izgājām 3 stundu pastaigā gida pavadībā, parki un Reinas ieleja ir lieliski sakopti, prieks staigāt, skaistums un tas vācu pedantiskums šo pilsētu padara varen baudāmu.

man patīk, ka alejā, pie manām kojām ir tāds jauks grāmatu skapītis brīvā dabā, bez atslēgas, veinkāršs skapītis, no kura katrs var paņemt vienu grāmatiņu, palasīties, ar norunu, ka tās vietā ieliek citu. ja ko labu atrodi - ņem parkā vai uz mājām un lasi.

arī rūpes par invalīdiem te ir daudz labākas, proti, gan aklie, gan cilvēki ratiņos, u.c. bez problēmām pārvietojas pa pilsētu, visvairāk mani izbrīna neredzīgie, jo Latvijā viņi, man šķiet, vispār ir no sabiedrības izslēgti, bet šiet, pa ielām, sabiedriskajā, prieks, ka šāda integrācija ir iespējama, lai gan, Latvijas iedzīvotāju kultūras līmenim vēl augt un augt...

šodien, ar milzīgu stresu sagaidīju savu referātu [latviski - mutisko prezentāciju], gāja ok. nebija perfekta, bet bija ok. kā nekā maģistru priekšmets, bet turējos godam :D :D pat ar savu vācu valodu. uzlabošu powerpoint daļu un tad jau arī varēšu citiem sūtīt :D

līdz sīča atbraukšanai tikai vēl nepilnas 2 nedēļas. mācīšos, mācīšos un mācīšos :D bet izklaides arī iet, šovakar filmu vakars - filma Ein Deutsches Sommermaerschen - par futbola čempionātu Vācijā dažus gadus atpakaļ.

problēmas man sagādā ekskursija uz Minheni. pieteikšanās iet pilnā sparā, vēl tikai 7 brīvas vietas, bet mani nelaiž iekšā un neļauj piereģistrēties, šķiet, ka viss, kas vien var noiet greizi Erasmus studentei Bonnā ar mani ir noticis/notiek/notiks. super! :D :D bet, cerēsim, ka viss nokārtosies!

ilgojos pēc Latvijas cilvēkiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?