kkmi ([info]kkmi) rakstīja,
@ 2007-08-03 00:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ne viss = tā kā izskatās
Ādams Mihņiks no poļu "Solidarność" ar eseju par to, ar ko var beigties pārcentīga un prasta politiskā pretinieka zākāšana - jāatzīstās, i nemaz nezināju, ka poļi savu pirmo demokrātiski vēlēto prezidentu vienkārši nošāva. Un katoļu baznīca noturēja aizlūgumus par ... šāvēju. Der izlasīt kaislību kurinātājiem.

Ja kas, tad tie, kuri grib par varas makti attasinot Ulmani (to kurš K.) ar viņa 15.maija izdarībām, mēdz salīdzināt viņa režīmu ar Polijas Pilsudska. Pēc minētās esejas izlasīšanas man tomēr jāsaka, ka ir zināma starpība situācijās, kurās minētās personas viens ātrāk, viens vēlāk izšķīrās par valsts apvērsumu. Pilsudska sašutums par šādu poļu izpratni par parlamentārās demokrātijas principiem šķiet ja ne attaisnojams, tad vismaz saprotams.

Paralēli priecājos par www.zatlers.lv. Pats sevi pieskaitu pie mēreniem Zatlera bikiņ-bikiņ atbalstītājiem un domāju, ka pagaidām nav nekāda pamata apgalvot, ka viņa prezidentūra būs neveiksmīga (gan *.lv domēnam kopumā, gan viņam pašam). Bet joki tur ir labi - piem., šis. Brīžiem nevar saprast lapas autoru mērķi - it kā viņi ir "PRET" Zatleru. Bet sanāks otrādi. Anekdotes stāsta tikai par tautā populāriem politiķiem. Un, starpcit, nezinu nevienu anekdoti par VVF. Toties par Ulmani (tas kurš G.) gan . Labu.

Beigu beigās būs kā Zoščenko ar viņa "Stāstiem par Ļeņinu" - domas dalās, kas tad tie īsti ir - gļēvulīga konformisma piemērs vai - gluži pretēji - varen smalka un nekaunīga ironija :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?