Neparedzēta reakcija - [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 6th, 2018|07:51 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:September 7th, 2018 - 12:50 am
(Link)
Švaki būs ar šito.

Lai davestu karu līdz beigām, to papriekš vajag iesākt, t.i., atzīt, ka tas, kas notiek, ir okupācija ar mērķi pievākt teritoriju. ASV&co tak tā nedara, viņi tak ir atbrīvotāji. Tad nu sanāk tā, kā sanāk.
Bez tam, situācija reģionā ir patālu no vienkāršas, kaut vai tāpēc, ka ASV un Saūda Arābija skaitās +/- labi čomi. Kaut kādas SA kulturāli/ideoloģiski radniecīgas valsts aneksijas mēģinājuma gadījumā ir pilnīgi skaidrs, ka ar šito būs cauri.

Nu, un ar cita veida pieeju arī sanāk štruntīgi. Draudzīgu salīdzinoši sekulāru režīmu nodibināšanas mēģinājumi? Skat. Irānu. Visādu nemiernieku atbalstīšana ar mērķi nomest nedraudzīgu režīmu, aizbildinoties ar palīdzību atbrīvošanas kustībām? Svaigākais laikam būtu tā pati Sīrija. Kaut kā tā.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:September 7th, 2018 - 12:59 am
(Link)
Hm, nu var tak kaut kā smuki nosaukt, nu tur atbrīvošana, humānās katastrofas seku likvidēšana, ANO mandāta teritorija, NATO tiešā pārvalde. Tb neviena valsts tieši neokupē, viss notiek zem starptautiskām organizācijām.

Jā nu draudzēšanās ar saūdiem ir riktīga nekonsekvence - tur ir visvairāk naftas un vismazāk demokrātijas.

Irānas katastrofa savukārt bija PSRS nopelns, tur bija proamerikānisks šahs, nu un psrs iniciēja apvērsumu, pēc tam tur pie varas nonāca atsaldēti ajatollas.

Un jā - pieeja nomest tipa autoritārus režīmus nepadomājot par to kas tālāk ir tipisks ASV & Co modus operandi. Vai nu švaki analītiķi vai kāds plāns kuram tā arī vajag.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:September 7th, 2018 - 10:32 am
(Link)
Eh, sūdu par pīrādziņu nosaukt, protams, var, bet tas neies krastā. Jau līdzšinējie "maigie" mēģinājumi ar urravām nav tikuši uzņemti, galu galā.
Ar starptautiskām organizācijām ir tā problēma, ka tās ir, nu, starptautiskas. Ja tāda grib kaut kur līst, tad visiem dalībniekiem jābūt ar mieru, kas ir faktiski nereāli (jo organizācija ta organizācija, bet katrai dalībvalstij ārpolitiskie mērķi tomēr atšķiras), nu, un jārēķinās ar problēmām. Domāju, ka nav jāskaidro, piemēram, kā Krievija reaģētu uz mēģinājumiem paziņot, ka, lūk, šito TA teritoriju tagad pārvaldīs NATO.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:September 7th, 2018 - 12:24 pm
(Link)
"Vai nu švaki analītiķi vai kāds plāns (((kuram))) tā arī vajag."

fixed