Neparedzēta reakcija - Nākamās dienas pārdomas [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Nākamās dienas pārdomas [Feb. 11th, 2017|02:45 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]
[music |Dark Tranquillity - Cathode Ray Sunshine]

Ir tādi cilvēki, kuri, acīmredzot, ir kaut kādā fizikai neizprotamā veidā pasējuši sevi. Kāda cita iemesla pēc lai šamie dotos "sevis meklējumos"?
Bet dodas. Iet (nu, pa lielam brauc vai lido) un meklē sevi. Turklāt aiz kaut kāda pārbīļa parasti meklē sevi Tibetā, vai Indijā, vai kaut kādā citā tipa apgarotā vietā. Nez, ja es pasēju telefonu, es šo parasti meklēju vietās, kurās esmu bijis, vai, ja trūkst informācijas, kur esmu bijis, tad ar taisni savienoju atmiņu fragmentus, un piemetu uz aci kaut kādu rādiusu. Tādu, kurā Tibeta nafig neierakstās. Bet tas tā.

Nujā, un tad šie dodas pie kaut kāda guru, kurš palīdzēs atrast Sevi. Dīvaini liekas kaut vai tas, ka šie uztic meklēt Sevi - savu būtību, esmi, definīciju, īsumā, svarīgāko, kas vien cilvēkam var būt - kaut kādam vecam perdelim, kurš nav bijis spējīgs atrast opciju dzīvot +/- civilizētos apstākļos, kur nu vēl kaut ko no iepriekšminētā.

Allaž esmu pasmīkņājis par tādiem Sevis meklētājiem (ja nu iepriekšējās rindkopas kādam likās aplam nopietnas), bet tad - ziniet, atradu sevi.

Vakar sanāca tāds pozitīvais dzēriens (Ar to domāju pasākumu. Pieņemts lietot vārdu "dzerstiņš", bet tas nav gluži tas. Bija bez dzerstiņiem raksturīgā bardaka, un krietni pozitīvāk, un nekaitīgāk [9 no 10 aknu dakteriem nepiekrīt], un vienkārši - labāk. Tāpēc "dzēriens", nevis "dzerstiņš". Nu, kā "brauciens", "lēciens" utml.). Grūti tā sakarīgi aprakstīt, kas tur bija tāds, kas šo atšķīra no citiem alkanolu patērēšanas pasākumiem, bet bija citādāk. Mājās devos citāds. Labāks, manuprāt (laiks rādīs). Un, cik nu vispār iespējams manā skeptiķa prātā šim vārdu savienojumam piešķirt jēgu, jutos Atradis Sevi.

Tas Es, kuru atradu, spēj kapāt Vanagam līdzīgus priekšmetus tik daudz un tik ilgi, un ar tik neievērojamām sekām, kā tas Es, kas biju pirms gadiem, nu, astoņiem, teiksim. Varbūt to Sevi arī atradu.

Līdz ar to, Tibeta, pabīdies, un vislabāk, ej, papīpē kaktiņā. Ir Vecrīga un pieguļošie rajõni, kuros sevi var atrast ne sliktāk!

Tiesa, vēl tāds aspekts, ka ja nu pieņemam, ka kādreiz tiku sevi pazaudējis, tad - vakar apmeklētās iestādes pa lielam ir tās, kurās es varētu būt kaut ko pasējis. Tā kā, meklējumu reģiona izvēles aspekts tomēr strādā, laikam.
linkpost comment

Comments:
From:[info]santech
Date:February 11th, 2017 - 07:56 pm
(Link)
Tibetā sevi labāk atrast nekā pazaudēt.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:February 11th, 2017 - 09:19 pm
(Link)
Nujā, tur ir sniegs, auksti, un kaut kādi kalni. Tā toč nav vieta, kur pazust.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:February 11th, 2017 - 08:08 pm
(Link)
''Meklēt sevi'' ir placeholder jēdziens. Tas vienkārši nozīmē, ka cilvēkam ir problēmas.
Es ieteiktu vērsties pie cilvēka no Ķemeriem.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:February 11th, 2017 - 09:34 pm
(Link)
Nu, nenopietnā doma jau pa lielam par to, ka, problēmas, ok, kuram tādas nav. Bet meklēt sevi? Es nez, meklēt problēmas var arī mikrorajonos, Grāvī vai Maskačkā, vai Pļavniekos tāds meklētājs ar garantiju atradīs. Un pēc tam sevi, vismaz pilna zobu komplekta formātā, turpat arī varēs meklēt, neatejot no kases.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:February 11th, 2017 - 09:53 pm
(Link)
Es te domāju eksistenciālas problēmas, nevis ''vai, man naf naudiņas priekš jaunākā aifouna''. Zini, tās problēmas, kuras nevar kvantificēt vai eksperimentāli pārbaudīt, bet zini, ka IR.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:February 11th, 2017 - 09:54 pm
(Link)
Tās, kuras, ja rodas tev netīkamu viedokļu paudējiem, tu nosauc par "butthurt"?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:February 11th, 2017 - 11:42 pm
(Link)
lolwut
Nezinu kāpēc esi kļuvis tik naidīgs un nonsekvitar pret mani (ja ir kas konkrēts, pasaki, centīšos laboties), BET, nē, es runāju par problēmām, kas cilvēkiem rodas neatkarīgi no materiālās labklājības un pat ģimenes esamības. Sirdsdēsti vai tukšuma sajūta, kas, domājams, nav sveša daudziem cibiņiem (jo viņi par to mīl daudz postēt).

Daudziem cilvēkiem pastāv t.s. ''garīgā puse'', smejies vai nē.
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:February 12th, 2017 - 06:11 pm
(Link)
bet kur tiesi ir tie cilveki? neesmu sastapusi nevienu kas saka "atradu sevi indijaa"? cita lieta ka celojumi ir palidzigi, jo izrauj no ikdienas un palidz saprast ko gribi/ negribi utt