kjerpis ([info]kjerpis) rakstīja,
@ 2012-08-30 21:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
gandrīz ideāls randiņš
Man ir aptuvena nojausma par to, kādu randiņu es vēlētos radīt (jā, man liekas, ka jāizmanto šis darbības vārds), ja spētu to pavilkt (jo nu studenti tomēr ir tāda apdalīta suga, grozies kā gribi..). bet man nav žēl ar savām domām dalīties.

Lielos vilcienos nepieciešamie resursi:
*daudz "pareizo" paziņu [padomjlaiciskā blatu būšana noteikti tikai par labu nāk]
*klavieres [lūdzu, tikai ne noskaņojušās "Rīga" vai "Belarus"(bitch, please.. tas tikai liktu meitenei ar šausmām atcerēties bērnības mocības mūzikas skolā). Steinwey būs gana labs un gaumīgs.]
*Džips/pikaps. Piemēram, toyota hilux, nissan navara, mitsubishi L200. Ja Tu domā, ka bmw x5 ir kruta un dūdiņu magnēts, tas atvaino, paliec vien iestidzis jau savā piemājas mauriņā. Būs nepieciešams tiešām apvidus auto tiešā šī vārda nozīmē. Vēlams salonu pirms randiņa iztīrīt, lai nemētājas visur tukšas alus pudeles un sapuvušas ābolu serdes.
*Kokmateriāli. Hm.. kādus 10kvadrātmetus nelielas koka grīdas izveidei.
*Vīns. Klasika paliek klasika.
*kaut kāda sajēga, kam ir domāti klavieru taustiņi un kā ar to palīdzību var radīt ko mūzikai līdzīgu.
*Vietējā ciema labākais šoferis ar kravas auto; vēlams skaidrā uz nepieciešamo brīdi). Komplektā arī pāris sakarīgus krāvējus vajag.
*Daudz citu lietu, kas droši vien var ienākt prātā procesa realizācijas laikā.

Visa darbība risinās mežā. Vēlams pirms tam vienoties ar īpašnieku (ja pats tas neesi). Neiesaku plosīties valstij piederošajos īpašumos, citādāk var nākties nopietni parunāties ar attiecīgajiem dienestiem. Un labāk ir arī tālāk no Rīgas, jo tur nav tik cilvēku piemēslots. Manuprāt, vislabāk būtu tāds ne pārāk mežonīgs priežu sils (un tieši augustā būtu jauki, kad zied virši). Ir nepieciešama kāda pļava vai klajāka vieta meža vidū. Tur tad arī atrodas randiņa epicentrs. Jau iepriekš, sačakarējot daudz nervu un iegūstot čupu sirmu matu, šajā vietā ir uztaisīta iepriekš minētā grīda klavierēm (tu ko, tiešām sūnās gribi nomest instrumentu?); ir izpļauta smuka vietiņa performances vērošanai; ir saukts vietējais krutākais traktors, lai izvilktu no dubļiem pa ceļam iestigušo kravas auto, kas saudzīgi centies nogādāt instrumentu uz attiecīgu meža nostūri; 47min 35sec gara skaidrošana situācijas glābējiem, kāda suņa pēc klavieres tiek vestas uz mežu.ā, jā, protams, jāpadomā, lai kaut kāds nebūs ceļš tur tomēr garām ietu. Brīva improvizācija gaismas instalācijām.

Kad viss sagatavots, meiteni saudzīgi nogādā uz notikuma vietu. Šeit nepieciešams sarakstā minētais džips. vēlams izvēlēties lielāko bezceļu (protams, iespēju robežās, lai neiestigtu) uz notikuma vietu. Pārāk mačo stilā? Nē, nevajag to tā uzbāzīgi. Lēnām lauzieties ar auto cauri šķietamajiem brikšņiem un pāri nelīdzenajam reljefam (protams, ka iepriekš jau viss ir izpētīts un ir zināms patiesībā, kur tiek braukts). Meitenei noteikti būs neliels uztraukums (mežā, ar ne no smilšu kastes laikiem pazīstamu vīrieti, vakarā, jau gandrīz tumsā, nezināmā virzienā, wtf?), bet to noteikti iespējams slāpēt ar savu šarmu. Jā, fonā uzlieciet gaumīgu mūziku (izvēle paša ziņā. es pats šobrīd pat īsti nevarētu pateikt, ko izvēlētos. variants "re, šitajā diskā man čoms kaut ko no neta savilka" ir pārāk riskants). šis randiņa posms ir pietiekami vīrišķīgs, lai liktu meiteni justies patiesi sievišķīgai. Brauciena laikā var pastāstīt kādu interesantu faktu par apkārtredzamo dabā.
Ierodoties galapunktā, jūs tur sagaida vīns, sveces, pledi(jes, draugi, gaidot attālajos krūmos neaizdzērās un visu laicīgi un operatīvi uzstellēja!).
Šajā momentā ir jūtams uztraukums kā pirms csdd eksāmena. Jo vairs nav variantu - ir jāpiesēžas pie klavierēm un jāspēlē! Ko? Atkal brīva izvēle. Es liktu kaut ko uz klasiku. Bet vieglu. Vai džezu. Vai arī kādu romantisku dziesmu (ja spējat arī dziedāt). Ja meitene ir ne tikai burvīgi skaista un interesanta, bet spēj arī atšķirt kaut vai Bahu no Šopēna (vai arī zina, ka Štrauss nav putns, kas mēģina ieborēt savu galvu betona grīdā), tad viņa spēs novērtēt klasisku skaņdarbu. Ja nē, tad arī labi, jo viņai tas liksies vienkārši izsmalcināti. Neieteiktu to Yirumā dziesmu, kas bija soundtrack "Krēslai" (pārāk mainstream), vai Bēthovena "Elīzei" (to drīkstēji spēlēt mammai 3. klasē pie Ziemassvētku eglītes).
Kad nu tas ir veiksmīgi garām un sievišķā būtne jūtas pārāk samulsusi, lai kaut ko teiktu, var pievienoties viņai uz vīna iemalkošanu (bet atceramies, ka vēl būs jābrauc). Ir arī iespēja pievienot gardas vakariņas.
Turpmākā vakara daļa jau ietilpst sadaļā "pēc randiņa..". Nu, teiksim, daži virzieni:
*vedam meiteni mājās un aizvainoti atvadoties piebilstam, ka viņa jau nu laikam nav spējīga novērtēt šitos centienus (aizcērtam durvis un aiznesamies, riteņiem spolējot un grantij pa gaisu šķīstot).
*jau iepriekš no pikapa kravas kastes ir izvāktas visas benzīna kannas, trimmeri, cementa maisi, gumijnieki un kartupeļi. to vietā ievietots kā minimums dormeo matracis. Nakts tiek pavadīta šeit.
*vēl tūkstošiem turpinājuma variantu.

Tāda būtu aptuvenā skice. šķiet, ka rezultātam būtu jābūt gana jaukam.
Pagaidām gan izvēlos tādus variantus kā pastaigāt pa kādu no Rīgas parkiem un pabarot pīles. Kā jau minēju - studentu dzīve..

P.s. Neatbalstu ārdīšanos ar auto pa mežu ikdienā bez profesionālas nepieciešamības.
P.p.s. Nevaru līdz galam izštukot, kā pasargāt klavieres no gaisa mitruma to brīdi, kamēr tās atrodas mežā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?