обои - tēvi [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

tēvi [31. Jan 2014|11:12]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
es arī vakar biju uz tēviem, un ja te šur tur valda tāds "palundra, vācu skabarga mīļā jrt pakaļā!!" fīlings, es nepiekrītu. da, ņesoglasen ja. štokovskis bija bonbonga. no tādas jrt klasikas/atskaites punkta kā g.a. tādā pašā attālumā kā baratinskis, tikai otrā virzienā. bija gan jūtams, ka izrāde tapusi drīzāk ap viņu, sak, vietējais iemīļotais stārs un divi frīki no austrumiem.
man bieži ir bijusi tāda sajūta, ka tīri saturiski jrt aktieri hermaņa izrādēs haltūrē. es tā romantiski izēlojos, ka tur tiešām ir tāds visu kopīgs darbs, aktieri pilda savu mājasdarbu, piepildīdami izrādi ar teātrmateriālu, spēli un stāstu. sekojoši oņegins mani nenormāli nokaitināja gluži kā tāds vīriņš, kurš nebeidz stāstīt vienas un tās pašas anektdotes un ar lielu patosu vēsta banālas un vispārzināmas lietas.
ja man tagad jāpaštuko, kurš no fāteriem tika uzzīmēts vispilnasinīgākais, man laikam jāsaka, ka štokovska. pēc tam baratinska. tālivaldis savukārt kā [netvereramas asociāciju mežģīnes pār metafizikas labirintu un tēlainības bezdibeņiem (lai arī ko šis vārduļojumsūds nozīmētu)]. man šķita simpātiska štokovska uzcītība un schauspiel'es kvalitāte. kafkas tipa konflikts (vēstule tēvam) un no citiem slēpjama apjausma, ka viendien tu esi sācis aplūkot viņu kā veco mērkaķi. dēla sūtība ir nokillot savu varoni, sak, nopūst venēcijas karnevāla laikā viņa svecīti "es jūs izrubīju, tēva kungs" un sākt kā kapuzvanam dobji smieties.

(es pats par tēvu laikam neko te daudz nesmu rakstījis, prātā palicis vien šis http://klab.lv/users/kinskis/406453.html - pēdējās 2 rindkopas, sākumā ir pagarš ievads par pašu)
Linksamēramies

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:31. Janvāris 2014 - 12:25
(Link)
Tur kā - viss vāciski vai daļēji vāciski, daļēji latv? Un subtitri? Un cik tieši auksts tur ir? Stāsta, ka šausmīgi. Un cik ātrāk jāiet, lai dabūtu normāli apsēsties?
From:[info]kinskis
Date:31. Janvāris 2014 - 12:34
(Link)
viss vāciski. tulkojums austiņās. vēss ir. bet es vilku nost savu mēteli, sēdēju ne pārāk biezā kreklā virs tkrekla un bija ok. dzirdēju ļaudis runājam, ka zem skatītāju stalažas esot sildītāji. citi gan esot jutušies vēsīgi.
ierados 1/2h pirms un foajē bija pilns. cilvēki sastājušies rindā. kaut kā ietrāpījos pie pašām ārdurvīm šajā rindā, un tad cilvēki nāca un nāca vēl klāt, un vietas pie ārdurvīm vairs nepietika, tā ka nospļāvos uz to rindu un iegāju dziļāk telpā, un tā darīja vēl daudzi, tā ka rindāstāvēšana zaudēja savu nozīmi. zālē pirmie tika tie, kas fiziski atradās tuvāk durvīm. es tajā skaitā, lai man piedod tie, kas atnča ātrāk, bet uz durvju vēršanu atradās no tām tālāk.
tāds ryanair, vienā vārdā. apsēsties gan dabūja visi, tā man šķita. nu un jo augstāk tu sēdi, jo siltāka sēdēšana, kā pirtī. ellīgi neērta gan. es parasti nesūdzos, bet tie saliekamie krēsliņi 3h ilgai sēdēšanai ir nogalinoši.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:31. Janvāris 2014 - 15:50
(Link)
paldies. biedējoši. sevišķi tie krēsli. manai mugurai. un plecam.