Comments: |
vispār, vakar konstatēju, kāpēc man patīk ierasties restorānos pusdeviņos, t.i., kādu pusstundu pirms vispārpieņemtā laika. mirklī, kad galdā jau ir daudz no visa kā, sāk piepildīties visi apkārtēji galdiņi un kā piedevu ēdieniem var vēlreiz noklausīties, kā viesmīļi lietišķi un cildinoši piedāvā savus dienas labumus. tas ir vesels mutvārdu žanrs. kas man vakar iekrita - viens no ristorantes īpašniekiem pie kaimiņgalda pasūtījuma pieņemšanas, pārskaitot nupat pasūtītos dzērienus, uzskaitījumu beidza ar '..e una buona birra media'. klasiski pierasts pie tā, ka labā mutvārdu piedāvājumā ir "un bell'pesce" vai "una bellisima fiorentina", ko, pēc teiktā spriežot, ekskluzīvi pagatavos viņš pats (turklāt, ja pie pēdējā pagatavošanas tu, cilvēks, no dažādām termiskās apstrādes gradācijām izvēlies, lai būtu 'come dev'essere - all'sangue', tad viesmīlis tevi nopietni uzlūko un saka 'bravo/-a'). Bet parasts aliņš šādi cildināts tika pirmoreiz, nekad agrāk nebiju ko tamlīdzīgu dzirdējis. | |