Comments: |
| From: | ld |
Date: | 4. Jūnijs 2008 - 13:13 |
---|
| | | (Link) |
|
pamanīju pie Tavām interesēm "augsts šampaņietis" un radās jautājums kaa itaaliski sauc to, ko latviski par "šāmpanieti". vai ir tā kā vāciešiem, kam ir burbuļūdenis (sekt) un tikai Šampaņas burbuļi ir šampanietis?
un vēl jautājums - vai tu esi bijis Rieti? :)
ir divi veidi - kā aperitīvu un pamatā ziemeļos servē prosecco (mans favorīts), tad pie kūkām un vairāk uz deserta pusi, kā arī vienkārši, kad vajag uzdzirksteļot - spumante (slavenākais - ferrarri). snobisma apmierināšanai, joprojām tas pats - champagne - īstais, franču :)
rieti ir tuvu, garām un cauri esmu braucis, bet tā akurāt uz turieni tesies neesmu. par nc un blixu labprāt paturpināšu kaut kad vēlāk, tagad jābrauc pusdienot.
| From: | ld |
Date: | 4. Jūnijs 2008 - 14:01 |
---|
| | | (Link) |
|
mums te biezā kārtā prosecco, bet spumante gan nezināju.
nicht so schlimm, tas nozīmē, ka dzīvot var :)
| |