Zsv pasaka IV |
[23. Dec 2009|14:17] |
iepriekšējo ierakstu pašsakaunināts tomēr izrādīju iniciatīvu, un nu mēs divatā ar wu cepam piparkūkas. pirmais cepums, šķiet, nedaudz piedega un kopumā drīzāk izskatās pēc kraupainiem prjaņikiem nekā klasiskām piparkūkām. fotomateriāls ir sagatavots, bet nav laika te ņemties ar blakus lietām. jāturpina rullēt, formēt un brīnīties. |
|
|
Comments: |
klau, varbuut zini, kuram sieram veel ir lidziga struktura kaa parmezanam (un kurs sader ar tunci un tomaatiem kopaa?)
parmigiano ļoti līdzīga struktūra ir tā dēvētajam grana padano. cits siera sākotnējais izejmateriāls, bet līdzīgs pielietojuma mods mēdz būt peccorino romano, kas atšķirībā no abiem iepriekšējajiem ir aitas siers (šo lieto, lai uzsvērtu romiešu recepti kā galveno ieceri). bet pie tunča ar tomātiem... klasiski itāliski tur siera droši vien ka nebūs vispār, ja vien kādam nebūs ienācis prātā mērkaķoties pakaļ grieķiem, un tad tur būs lielveikalā nopirkta fetta (un olīvas, tās noteikti).
sc., kāds tuncis - no bundžas vai šķēle?
shveicieshu gaumee ;p no bundzas, bez vodkas. ar olivam, jaa. un zirnju dzinumiem. es jau gadiem ilgi meegjinu saprast, kas ir iekshaa manaa miilaakajaa pastaa no "vairaak saules", laikam kaukadas narkotikas, tur ir viena meece taada tomaatiiga-kjiplokjiga-sieriiga-tunciiga un otra kreemiiga.
a gorgonzola ir saalais, ar peleejumu kuustoshais, ja?
ā, nu gorgonzolla tā varētu būt patiesi (tu man te ar to parmigiano tik prātu sajauci - ievirzīji galīgi citās kategorijās). un vēl tu man nepateici, ka runa ir par pastu. prasmīgi pavāri šādos gadījumos vēl spēj veikt brīnumus arī ar ricottu, mascarponi vai parastu uolu. gorgonzolla gan ir tipiski ziemeļnieciskāks kukņas stils, ar to man neko īpaši nav nācis iepazīties (izņemot ligūriešus un venēciešus).
...jaa a mosh. varbuut, ka tieshaam taa ir ola (dzeltenums) | |