āreče - man praksē tikai pantellerias kuskuss. to sevi cienošs restorāns gatavo tikai reizi nedēļā - sak, pie katra pantellerias kroga rakstīts - kuskusu dodam trešdienās, vai, tur, ceturtdienās, par piemēru. jo mežonīgs čakars esot ar pagatavošanu. mūsu dammuso īpašnieka sieva turēja ķēķi vienā tādā, un lāga ļudis mūs jau laikus sakārdināja, ka tajā dienā, kad būs kuskuss, vakariņās jāiet turpu.
sieva tajā dienā pēc pusdienām nemaz nenāk mājās atlaisties, bet krogā berž graudus pati savām rociņām. tādējādi rodas kuskusa pamatmasa (ko arī tu, acīmredzot, iegādājies tirgū - tā varbūt vēl ir arī pie reizes kaltēta, vai vēl sazin, kas tur ar viņu, katrā ziņā, nekāds 'fertig in 15 min' tur noteikti nebūs).
pēc tam gan jau arī viņi ņemas ar kuskusa tvaicēšanu, jo visā tajā krastā ir ieviesies arī italizēts apzīmējums couscousiera:
runa, katrā ziņā, ir par diezgan laikietilpīgu procesu. tikai uz šķīvja galu galā viss ir juku jukām, nevis tā kā stāsti Tu un starro - kuskuss + uz tā uzkārtoti dārzeņi un mērce.