|
[19. Jan 2009|20:07] |
sen neesmu rakstījis par gardumiem. niente, nekas īpašs jau nebija. principā, gribēju tikai pieminēt s.andrea cantīnas jaunvīnu, ko šodien atvākojām pie visai primitīvi pagatavotas vistas. no tās tika ņemti divi krūtiņgabali, sagriezti mazākos kumosiņos un uz čuguna pannas ātros gāzes staros cepti, uzfeinoti ar provansas zālītēm un balzāmetiķi. balzāmetiķis ģifti izlaida skurstenī un brīnišķīgi piekaramelizēja viegli sasvilušās provansas drabiņu druskas, bet māja brīnumaini smaržo joprojām. vīns bija vienreizējs. atceros, vīndarītavā tas garšoja kādu nieku svaigāk un puķīgāk. tagad jautās jau tāds kā pusaudzis, tiesa, vēl ar pilnu maigu izlases ogu sulīgumu + liegi samanāmu balss lūzumu. nākamruden šo pārlasīdams, es raudāšu gaužas asaras kādā valdemāra, dudajeva vai lielirbes ielas vōnungā, atcerēdamies terracinas vīna lauku veltes. |
|
|
Comments: |
| From: | skuka |
Date: | 19. Janvāris 2009 - 21:42 |
---|
| | | (Link) |
|
nekad neko nevar zināt, varbūt i nemaz ne tā nebūs:)
noteikti nebūs. es pēc savas būtības esmu optimists (ar to parasti nelepojas) un latvijā noteikti lūkošu uz visu raudzīties no gaišās puses. aj, nu redzēs gan jau. man patīk, ka štelles radikāli mainās, tas būtiskākais. tā dēļ vien ir vērts kādu laiku padzīvot, izkopjot kāpostu zupas stilu, un ķert pareizo asinsdesas kondīciju.
From: | |
Date: | 19. Janvāris 2009 - 21:49 |
---|
| | | (Link) |
|
Tu gan reiz jau rakstīji par to, ka Roma nav Tava pilsēta un ka imigranta statuss Tev neieprien, bet tomēr - padomā vēlreiz un labi par to neatgriešanos. te ir auksts, pelēks un krīze. (bet, sliktākajā gadījumā, vecpilsētas ielā ir atvēries viens, kā izskatās, samērā autentisks itāļu restorāns/vīna veikals. kaut kad uzvilkšu kleiti un aiziešu iemēģināt)
laikam biju neomā :) Roma ir ļoti mana pilsēta, tikai es ceru, ka man tādas varētu būt vairākas. man gribas pamaisīties pa rīgu, beidzot atkal. un tad atkal kaut ko citu nomēģināt. t.i., līdzībās runājot, visstāvākajā sajūsmā esmu par tādām restorānu ēdienreizēm, kurās mazās porcijās tiek pasniegtas trejdeviņas aukstās un karstās uzkodas, kādi 3 pirmie, tad vēl kādi 2 otrie un neskaitāmi saldie mazos peņģerottrauciņos. no romas tiesas es nupat jau nolaizu karoti, un saku, ka bija buono.
From: | |
Date: | 19. Janvāris 2009 - 22:24 |
---|
| | | (Link) |
|
nu, ja ar tādu skatījumu, tad jā :) mums te kā reiz optimistus vajag.
un vēl man liekas, ka rīgā beidzot tikšu atkal no tā liekā svara vaļā, ko esmu te uzkrājis :)
From: | |
Date: | 19. Janvāris 2009 - 23:26 |
---|
| | | (Link) |
|
nu, skaties, latviešu iecienītā rolltonu diēta ir visnotaļ barojoša :)) | |