Comments: |
nevaru saprast, vai tas būtu lecīgi, Parīzē gribēt labu kafiju un tāpēc šimvakaram apsvērt [Par Spīti] kādu italiiiano ristorranti. Dēļ kafijas. Un arī homogēna ēdiena, kruasānu kvotas izsmēlās jau pirms 8 stundām.
domāju, ka lecīgi tas nebūtu, bet .. nevajag. uz ristoranti jābrauc uz šo malu. ganau so, wie die italienische kueche in deutschland sich verwue(r)stet, pieļauju, ka arī francijā tā iegūst kādas 'nepareizas' iezīmes. vai tad tur nekādu lokālo enogastronomisko izpriecu nav? nu tak jābūt, jābūt!
ir, aumaļām, bet es esmu bišķi nepareizajā arondisimentā, te viss ir "na prodažu", apmetos starp Sorbonnu, Luksemburgas dārziem un NoDaDePa; mainstrīmā aizgāju, arvienvārdsakot; kaut atradu tādu lokālāku stūrīti, kuram ir pat ticamības moments. Tagad pārēšanās bezspēkā kunkstu, šis dienas režīms,kultivētais, ka galvenā maltīte ir vakarā un šitik milzonīga, manu "vakaros neēdājas" izaicina uz pārrunām.
parīzē neesmu bijis 16 gadus. pastāsti par maltīti :)
ouuui. /smaga nopūta/
uvertīra.
"ai, kājas tik vieglas/bet kaut kā vairs nenes." nav spēka sameklēt kādu uzticami rekomendētu vietu. nav arī spēka doties, uz nez. Monmartru. vai kautkurieni. Tāpēc jāpaliek šepat vien, netāli no rue de Ecole, uz labu laimi piemeklējot vietu, kur neviens iekšā nevelk, pašai vilka uz lokālklasiku, neko lielu, ja nu kādu sīpolzupu. un kādu božolē, jaunu un svaigu un nevainīgu, garāmslīdošu.
ievads. bonsoir, madam.
"visus, kas vieni, mēs sasēdinam pa vienam, tādās garās vieninieku rindās, ejiet blakus tur, jā"
smaržo pēc fondī, hmm un vispār, kalniešu un siermīļu ievirze, ohlala. varbūt, jāspēlē ar foi gras, kuras neskanīgi nomainīs garneļu sutinājums? vai pīles krūts? izvēle iekrīt garnelēs un nepaspēju pārdomāt, ka pie manis ir atnākusi paplāte ar foi gras. nekas izcils, nekas ļoti, bet pieklājīgi, viltojumu nemana, simfonijas gan arī nekādas.
vīnu izbrāķēju. etiķains šķita.
Iztirzājums. Piepeši parādās Paplāte. Ar sešām milzu garnelēm. Kaudzi veselceptu kartupeļu (!!!!) , citiem dārzājiem. Kartupeļi tādi ģermāniski, dārzāji visai pliekani, bet garneles labas gan. Pie ceturtās atceros, ka neko jēdzīgu tā arī nebiju ēdusi un taad esmu pārēdusies. Bet šis vīns ir jau labs, labs.
Vīns ir izdevies. Garneles uzveiktas. Piepeši ir skaidrs, ka visa kā ir par daudz. Par garu diena, par tālu iets, par daudz ēsts. Sadugu.
Nobeigums.
Nezinu, bet kā, taču tiek atnests dezerts- bumbieris ar saldējumu, kompliments no kroga, kurš mani nobremzē uz vēl mazliet vīna, taču kad tas darīts, tad uzēstais iepresē krēslā, domāju par treneri Ļubu, vingrošanas un baļeta čībām, kuras mani gaida mājās, par to, ka "mūsējie tagad, Karpatos", bet es te, pārēdusies Parīzē, poosh&elsh... ai kājas, zin. nenes.
un šito žanra pērli tu tagad tā necienīgi atstāsi mana žurnāla komentos? padomā tak par saviem lasītājiem!
tas tieši būtu cienīgi, bet ja nu tu tā uzstāj.... :) | |