обои - [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

[29. Sep 2008|11:46]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ienāca prātā, ka tas taču būtu bezgala uzjautrinoši, ka, teiksim, Rīgu, Liepāju vai Cēsis tā diezgan paštaisni savā mazajā žurnālītī sāktu aplikt kādas neeksistējošas zemes iedzīvotājs, kas turklāt pārstāv kādu neeksistējošu tautiņu un runā neeksistējošā valodā, turklāt, par kritikas bāzi izvēloties šīs neeksistējošās zemes labiekārtojumus un tradīcijas. Tāds rūķītis, elfs vai ziemassvētku vecītis. Tā mīļi introverti purpinātu kaut ko pie sevis un ilustrētu savu garadarbu ar Melngalvju nama fasādi, Pēterbaznīcas torni, Doma laukuma kafejnīcām un preses apvienības kioskiem.

A chi importa, infatti?

(ā, nu tā nauda, ko no nabaga nodrāzuši, vismaz ir reāla. situācija tādējādi ir ar + zīmi)
Linksamēramies

Comments:
From:[info]
Date:29. Septembris 2008 - 12:00
(Link)
Tu zin, es izmisīgi cenšos iemīlēt Itāliju (pagaidām gan drošības pēc tikai no attāluma), jo līdz šim viss, ar ko man nācies saskarties šīs nācijas un valsts sakarā, nav devis pozitīvu rezultātu. Itāļu valoda man nepatīk (pārāk līdzīga franču valodai, bet franču valoda ir traumatizējoša), itāļu mūzika vairāk kā nepatīk, itāļu kino arī nepatīk (piedod, Viskonti, piedod, Pazolīni) - lai gan, ja pie itāļu kino skaita arī tos itāliešus, kas ir cēlušies no Itālijas, bet ražo Holivudā, nu, tur Skorsēze, DeNiro, tad šis teikums nav tik viennozīmīgs - garšīgu itāļu vīnu man vēl nav sanācis dzert, uz makaroniem ne tuvu neesmu kritusi, uz picām arī ne pārāk, stingrs katolicisms manu pagrimušu būtni biedē un, pats galvenais - viņu mentalitāte man ir daudz par skaļu.
pagaidām esmu atradusi 3 lietas, kas manī rada neviltotu sajūsmu - mozarella&parmesan sieri, olīvas un Vespa.
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:29. Septembris 2008 - 15:17
(Link)
tas viss nāk ar vecumu. tajā skaitā arī patika pret labu un konservatīvu apģērbu, labiem, nesačakarētiem ēdieniem un vērtīgiem vīniem.
kaut arī, ne vienmēr - itālija, turklāt, tā dziļi un pamatīgi, ir salīdzinoši retu cilvēku disciplīna. pārējie tikai tēlo, vai arī ir neglābjami sentimentālisti un banāliķi.

un vēl - itālijas nav. ir atsevišķi reģioni, pilsētas, tradīcijas, kas savā starpā ārkārtīgi atšķiras. te ir maza pasaule, kurai nav nekādas nepieciešamības pēc pasaules šī jēdziena ierastajā izpratnē. un te tad tev jāprecizē, kas tieši tev nepatīk - piemēram, bīstamā neapole, venēcijas disnejlenda, romas arogance, milānas industriālisms, sicīlijas provinciālisms vai pūlijas arābiskums (utt.utt.utt.)
From:[info]
Date:29. Septembris 2008 - 16:39
(Link)
nu nav jau tā, ka tagad es ēstu maķītī, dzertu kagoru pa lat dvacaķ un skatītos lēto ķini :) vienkārši kaut kas mani tajā galā tā pamatīgi, pamatīgi atgrūž, tīri intuitīvi, un es nezinu, kas. man tas liekas baigais snobisms, un es mēģinu tikt tam pāri.
jā, nu Sicīlija gan man šķiet kā vieta, kur atstāt gabaliņu sirds (nesamaitāts provinciālisms ir manā gaumē), bet tas jau laikam ir visai atšķiras no kontinenta, jā?

un vai Latvijā vispār var nopirkt labu Itālijas vīnu? man viņi visi kā viens liekas pliekani/plakani. varbūt es esmu pārāk pieradusi pie jaunzēlandes spaisīguma un gruzijas pilnīguma.
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:29. Septembris 2008 - 16:51
(Link)
diezgan sūdīgi latvijā ar tiem itāļu vīniem, kaut arī noteikti kaut kur tiem ir jābūt arī labiem. t.i. medz būt labi, bet par sliktu cenu. tādēļ rīgā esot mēs parasti dzeram austrāļu, afrikāņu un spāņu vīnus. dzīvot var :)

un otra lieta - tiklīdz tu ar cilvēkiem runā itāliski, atveras pavisam cita itālija. un pilnīgi noteikti ne tikai sicīlijā - arī romā, arī florencē, toskānā un lazio. cilvēki te citreiz tik ļoti pārsteidz ar savu vienreizēji pozitīvo attieksmi pret pasauli, ka taisni kauns paliek par visām tām citām reizēm, kad esi vīstījis dūres pret visām piedzīvotajām ačgārnībām.