Jul. 13th, 2011 @ 07:21 pm .
Par šo pukstu
[User Picture Icon]
From:[info]zhagata
Date: July 13th, 2011 - 08:00 pm
(Puksts)
Meitenes attīstas stipri ātrāk par puikām, bet tas netraucē sūtīt 5 gados arī puikas uz skolu. Man klasē bija puisis, kurš sāka mācīties 5 gadu vecumā ar mani vienā klasē, tai laikā kad man jau martā palika 8. Nejutu nekādu atšķirību.

Ja bērns pazīst burtus, māk skaitīt līdz 10, un spēj aizsiet kurpju šņores, tad mierīgi var sākt iet skolā.

Ja arguments ir, ka bērns nav pārāk komunikabls, tad ir skaidrs, ka šams tāds nebūs arī 18 gados, un nesūtot laicīgi skolā, attīstība bremzēsies.

Un pat ja vienā klasē būtu bērni, kas dzimuši vienā gadā, vienā mēnesī, vienā dienā - vienalga būtu novērojama atšķirība starp labākajiem un sliktākajiem. Tas noteikti nav no vecuma atkarīgs, bet no tā cik daudz vēlies savam bērnam dot apgūt. Protams, ja bērnu nekas nespēj ieinteresēt vairāk par datorspēlēm, čipsiem un kolām, tad nekad tam cilvēkam mūžā īpaši neveiksies. Ļoti daudz kas ir atkarīgs no vecākiem vai vecvecākiem, cik bērnam daudz tajā paurī tiek dotas papildzināšanas.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: July 13th, 2011 - 08:07 pm
(Puksts)
nav runa par atšķirības jušanu, ir runa par to, cik lielas pūles tam 5gadniekam jāpieliek, lai tiktu līdzi 8gadīgam un jautājums, kam to vajag. protams, no vecākiem daudz kas atkarīgs, bet ir taču tādas vienkāršas lietas kā smadzeņu etc individuālās attīstības īpatnības un tāpat man šķiet, ka bērni ir jūtīga padarīšana un nevar visus mest vienā katlā tāpat vien. pa manam labāk lai brīvākā atmosfērā dārziņā padzīvojas vai ar vecākiem, nekā piespiež sēdēt skolas solā. pirmās trīs klases mani katru dienu pierunāja iet uz skolu, jo riebās, nelasīju, neko nedarīju. tikai kaut kad vēlāk bija ok un viss aizgāja uz urrā. vai es būtu bijusi dumjāka, ja par gadu vēlāk sāktu mācīties, šaubos. tikai izpaliktu daudz asaru un sliktas sajūtas.
[User Picture Icon]
From:[info]nesshux
Date: July 13th, 2011 - 08:27 pm
(Puksts)
ja Tu sāktu gadu vēlāk, es Tevi visdrīzāk nepazītu :D
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: July 13th, 2011 - 08:28 pm
(Puksts)
ļoti iespējams :D