Sep. 9th, 2010 @ 11:42 pm . |
---|
Mans mīļākais ingvertējas variants, ņemts no vēdiskās veģetārās pavārgrāmatas.
5 glāzes ūdens (1,2 l) 3 ēd.k.smalki sarīvēta svaiga ingvera 6 ēd.k.cukura vai 5 ēd.k.medus 1 šķipsna maltu melno piparu 4 ēd.k. citronu vai apelsīnu sulas sīki sagrieztas piparmētru lapas (pēc vēlēšanās)
Uz lielas uguns katlā bez vāka ūdenī apmēram 10 min vāriet ingveru.
Pielieciet cukuru vai medu un maisiet, līdz tas izšķīst. Nokāsiet,
cenšoties izspiest no ingvera pēc iespējas vairāk šķidruma. Pielieciet
piparus un pielejiet citronu vai apelsīnu sulu. Pasniedziet karstu.
Gatavošanas laiks - 20 min.
|