Oct. 7th, 2014 @ 09:36 am .
Skaņa: Alex Gaudino – Destination Calabria

par spīti nogurumam, vakar izlēmām dot džeimijam vēl vienu iespēju, jo nu, varbūt tik viena recepte pagadījās tā, ņi aļo laika ziņā. bet pigu, arī šī bija vairāk kā stunda divatā vislaik rukājot (jāatzīstas, nav ieviests kombains, kas kādas 15 min būtu ietaupījis, bet stunda būtu tāpat, grozies kā gribi). nezinu, kur viņam tās 15 minūtes un gribētos par to viņam pateikt kādu skarbu vārdu, ka tiik ļoti jau muldēt nevajag. 
toties bija diezgan garšīgi - zeltainā vista ar kartupeļu sacepumu un zaļumiem. un būs arī šovakaram. vienkārši jāmaina attieksme un jau uzreiz jārēķinās ar pusotru stundu darba divatā priekš tādiem, kas ar visu virtuvē ir uz 'Jūs'. un ir diezgan fun, jo īpaši, kad neviens līdz galam neiebrauc, ko rakstošais mākslinieks domājis ar šo vai citu teikumu. noteikti ir daudz, daudz labākas recepšu grāmatas, sistemātiskākas, loģiskākas etc.
nu jā, man jāizguļās. varbūt tad džeimijs tik ļoti nekaitinās :D 
dooh, tik tagad pamanīju, ka pie receptes arī ir links uz video par šito recepti [not available in this area]. mūžu dzīvo, mūžu mācies un jau sāk uznākt azarts, is it possible to do it..
Par šo pukstu
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: October 7th, 2014 - 11:08 am
(Puksts)
Salātus var uztaisīt 10-15 min. Kartupeļi, mizot un termiski apstrādāt. Neiedziļinoties pat receptē diršana 15 min, tas laiks ir izdomāts.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: October 7th, 2014 - 11:12 am
(Puksts)
MAn hobijs ir salāti. KOmbains ir visliktākā lieta virtuvē. Ja gribi kapāt un dzert tad lieto blenderi. Savukārt pārējam, tikai un vienīgi nazis. Kāpostu salāti, ko sniedz visur ir negaršīgi, tieši tā iemesla dēļ, ka tiek smalcināti kombainos un uztverti kā zaļbarība govīm.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: October 7th, 2014 - 11:17 am
(Puksts)
Nu, lai tiktu galā ar gandrīz kg kartupeļu, sadalot tos plānās šķēlēs, kombains noderētu gan..
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: October 7th, 2014 - 11:29 am
(Puksts)
Man reiz draudzene bij pavāre. Tev vajag redzēt kā ar nazi strādā :D Vesels uzvedums un kādā tempa. Es vēljoprojām nesaprotu kā to var dabūt gatavu un cik daudz jāpraktizējas. Kombains mazgāšana un kapāšana. Protams tavā gadījumā der ar rīve, šķelgriezis.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: October 7th, 2014 - 11:31 am
(Puksts)
Jup, rīve it is - ar to arī tikām galā.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: October 7th, 2014 - 11:32 am
(Puksts)
Nomizot 1 kg kartupeļu. Noskalot. ielikt kombainī. Izskalot kombaini. Uzcept kartupeļus no zaļa stāvokļa uz mīkstu. Nepieskaroties nekam citam. un to 15 min. Mazāk ticiet visam ko rāda pa youtube :D
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: October 7th, 2014 - 11:38 am
(Puksts)
Lūk, youtube es neesmu viņu skatījusies :D Paralēli vēl saklapēt un uzcept vistu ar garšvielām un bekonu, sacept sīpolus, sagriezt puravus, sacept ar citiem zaļumiem.. man kā reiz ļoti gribās beidzot kkur noskatīties, kā pie velna viņš to var dabūt gatavu kaut vai pusstundas laikā :D
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: October 7th, 2014 - 11:45 am
(Puksts)
youtube bija šaj gadījumā domāts kā apzīmējums netam. Kādreiz tantes visādas gudrības skatījās pa tv kasti, tagad uz saviem laptopiem, ipadiem netā. Ierīces mainās, tantes nē :D
Tas nav reāli. Jo vēl ir jauzmet uz šķīvja. Jāskalo piedrazotās lietas un jāapslauka kaut vai galds beigās. Ātri var tik pavārs. Viņi visu dara 10 reizes ātrāk nekā parastais mirstīgais. Tur no sērijas. Tu nepaspēj izņemt no leduskapja tomātu un noskalot. Ka pavārs ir nolobijis sīpolu, smalki sasmalcinājis un iebēris jau bļodā. Un tu esi, kas iebremzē procesu. Tikko biju tēju vārīt, paņemt krūzīti, ievilkt, apmaisīt cukuru, noskalot karotīti un atplēst divus biezpiena sieriņus. 7 min iekļāvos.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: October 7th, 2014 - 11:47 am
(Puksts)
ā, vienīgais, šķiet, ka tajā laikā netiek ierēķināta produktu sagatavošana [griešana etc]..
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: October 7th, 2014 - 11:50 am
(Puksts)
Vot tas man tracina tajs šovos mākslīgums. Manuprāt visos ēdienšovos izlaiž šo daļu. Es tāpē nesaprotu kā ko tādu var skatīties. Nē nu kādas nu kuram izklaides. Tas tāpat kā ar ēdienu attēliem ēdienkartēs un bildēs. Pārsvarā neīsts.
[User Picture Icon]
From:[info]nesshux
Date: October 7th, 2014 - 03:02 pm
(Puksts)
Varbūt, ja viss Tev jau stāvētu gatavs, tad arī 15 min sanāktu :D
Par spīti tam, ka te tikko nolika kombainu, man gana labi patīk, piemēram, puķkāposts ir driskās pāris minūtēs, kamēr ar nazi es mokos vismaz 10x ilgāk. Bet nu neesmu pavārs. Tas pats ar jebko citu, kur daudz jārīvē. (Rīve v.s. kombains)
Vienlaikus - vakariņas 30 min laikā ir pavisam reāls pasākums.