Oct. 3rd, 2014 @ 09:12 am pārtikas ziņas

spirulīna tiešām neuztaisa zaļu, pat ja lieto +/- katru dienu. sākumā likās baisi negaršīga, bet tad netīšām saliku kopā ar rīsu vai mandeļu pienu un izrādījās ēdami, pie tam tur tas pulveris arī labi šķīst. 
top negaršīgā lieta tagad ir trifala, dikti rūgta un negaršīga, nākamreiz ņemšu tabletes. toties tur kkas esot dikti veselīgi un attīroši.
un uztaisīju vakar desertu. tāds visnotaļ garšīgs kanēlīgs pudiņš sanāca. tik nez kā viņš vatām var būt atbilstošs, ja man pacietība izbeidzās jau gatavošanas pusē.. tātad tur vajag kādas citas došas pārstāvi, kas gatavo, kā nekā vatas ir pa gaisu, pa gaisu vien. /recepte no trigunas

Mandeļu – karameļu deserts (VP-, K+) Nomierina un izlīdzina garu

Sastāvdaļas 3-4 personām

400 ml piens (govs, kazas, rīsu, sojas, auzu – pēc izvēles)

4 ĒK brūnais cukurniedru cukurs

100 ml saldais krējums(sojas saldais krējums arī der)

2 ĒK maltas mandeles (piestā)

3 ĒK rīsu milti (vai 2 ĒK kartupeļu cietes)

1/2 TK kanēlis (malts)

½ TK kardamons (malts)

1.       Deserts ir tik garšīgs, ka ir vērts uztaisīt vairāk, jo ir manāma mazuma piegarša. No govs piena deserts būs ļoti sātīgs, īpaši piemērots Vatām un Pittām, Kaphas šo desertu var gatavot ar rīsu pienu un rīsu vai sojas saldo krējumu (un ēst mazāku porciju).

2.       Sākumā traukos sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas, jo pati gatavošana notiek ātri. Pannā ar biezu „dibenu” uz lēnas uguns izkausē cukuru, kamēr veidojas karamele (nepiededzināt!!). Uzreiz uzlej virsū auksto pienu, maisa kamēr karamilizētais cukurs izkūst. Vērojiet, lai piens nepāriet pāri pannas malām. Ja gatavojat lielāku porciju, šo pašu veic katlā ar biezāku dibenu.

3.       Kamēr vārās piens atsevišķā traukā saldo krējumu sajauc ar rīsu miltiem (lai neveidojas kunkuļi), pievieno pēc tam mandeles, kardamonu un kanēli. Šo maisījumu lēni pārliek karamelē, pastāvīgi maisa. Pagaida 1-2 minūtes kamēr sabiezē uz lēnas uguns, nevāra! Jāpagaida pirmais burbulis un tad pilda desertu traukos un noliek atdzesēties. 

Par šo pukstu