Nov. 11th, 2013 @ 09:04 am .

uff, kā vajadzētu brīvdienu no brīvdienām :D kā vakar cēlos, tā uzsāku ciemiņgatavošanās skrējienu - izšrubēju visu šrubējamo, paralēli uztaisot paprikas un tomātu biezzupu (sanāca ok, bet neliku buljonu, tāpēc bik pamaz, tāpat neliela ķēpa ar paprikas mizas noņemšanu) un sāļo pīrāgu ar cūkgaļu jebšu tarti (ju hū, esmu moderna, pirmā tarte ever un mani tas nosaukums vienmēr ir mulsinājis :D). sanāca visnotaļ ok, nākamo būs jāmēģina kādu saldo un vispār tagad plašs lauks, kur eksperimentēt, mīkla sanāca ļoti ok :) vēl tikai noslēpums, kā to tarti izņemt no silikona veidnes - with a little help from my friends (em, papildu 2x2 rokas) tas izdevās, bet vienai diez vai. beet alias mačā mūžsena meiteņu draudzība sevi pierādīja kā uzvarošu. 
vienīgais feiliņš, ka uz baseinu joprojām nesanāca aizdoties, nākamajās brīvdienās noteikti jāizdara.. bik par maz sportošanas :) 
Par šo pukstu
[User Picture Icon]
From:[info]nesshux
Date: November 11th, 2013 - 10:23 am
(Puksts)
Vēl ir variants tartes cept stikla/keramikas traukā un likt uz galda pa taisno, pēc tam dalot no tā.
Tad vēl - varbūt vajag nedaudz ieeļļot, ja bija pielipusi, bet, ja vienkārši liela, nu tad palīdzēs tikai roku veiklība (un varbūt kāda lielāka, platāka lāpstiņa) ātrā pārstumšanā uz šķīvja.

Ā, un tas jau ir kišs :) Tos es parasti cepu vai nu savā stikla traukā vai vispār lielajā cepeškrāsns pannā ar cepampapīru apakšā (slinkais variants, ko iemācīja draudzene - pamatnē liek kārtaino mīklu).
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: November 11th, 2013 - 10:29 am
(Puksts)
Es uz tiem traukiem skatījos, tur ar tiem stikla/keramikas man likās, ka arī būs problēma ar izcelšanu... Un nē, nekas nebij pielipis, vnk paliela forma un kā jau silikons, kustās visos virzienos, tāpat kā tarte :D
Šitik smalkās kulinārās atšķirībās vēl neesmu iebraukusi :D
[User Picture Icon]
From:[info]nesshux
Date: November 11th, 2013 - 10:47 am
(Puksts)
Stiklam/keramikai ir viens pluss salīdzinājumā ar silikonu - nav tik pļurīga tā forma, un viens mīnuss - vairāk uzmanības jāpievērš ietaukošanai.

Hmm, izrādās, ka tas nemaz nav tik vienkārši. Atradu vairākas versijas
a) tarte ir salda (pārsvarā), kišs ir sāļš (vienmēr)
b) kišam lej pāri olu-krējuma maisījumu, tartei nē (vai lej pavisam nedaudz)
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: November 11th, 2013 - 10:50 am
(Puksts)
Nu, laikam būs rimi akcijā jāpaņem arī tas keramikas, vēl bija tāds metāla, ar paceļamo apakšu, izskatījās ok, tikai zemas malas, varbūt pat tas būtu labākais variants īstenībā..
Nu it kā šis sanāk pēc kiša tad :) Bet šitas nosaukums man vēl vairāk liekas dīvains :D
[User Picture Icon]
From:[info]nesshux
Date: November 11th, 2013 - 10:54 am
(Puksts)
viņam tak receptē ar rakstīts "quiche Lorraine", kas laikam ir kaut kāds ļoti labi zināms paveids.

Tartei zemās malas ir pavisam ok, kišam jāskatās, lai tā pāri lejamā masa saiet iekšā, nu, lai vietas pietiek, tas galvenais :)