May. 22nd, 2012 @ 09:55 am .
Skaņa: cheap trick - surrender

šodien kņudinošs deguns un acis. jādzer fiksi tēja un nekādi saldumi šodien, vakar jogā mums sastāstīja briesmu lietas par sārmainajām un skābajām vidēm un to, ka neko citu kā vien pieneņu un gārsu lapas ēst nav labi. man tas varētu rezultēties mēģinājumā vienu mēnesi neēst neko ar balto cukuru, jo bez baltajiem miltiem es [gandrīz] taču iztiku. tiesa, pienenes lai paliek mājdzīvniekiem.
# kādu brīdi domāju, kāpēc parasta pa radio skanoša dziesma, kurai nekad neesmu pievērsusi uzmanību, uzjautrina. tad atcerējos joku no new girl un kļuva skaidrs :)
Par šo pukstu
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: May 22nd, 2012 - 10:12 am
(Puksts)
Kamoon, baltie graudiņi taču ir tik garšīgi!
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: May 23rd, 2012 - 09:39 am
(Puksts)
Tie man saistās tikai ar zirgiem, kuri par graudiņiem ir sajūsmā :D
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: May 23rd, 2012 - 10:46 am
(Puksts)
Un tu esi sajūsmā par neredzamajiem graudiņiem šokolādē?
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: May 23rd, 2012 - 10:54 am
(Puksts)
Tā kā pēdējā laikā īpaši uz saldumiem nevelk un šokolāde pārsvarā ir vismaz 70procentīgā, kur tie graudiņi, šķiet, varētu būt čuķ mazāk, laikam pat varu teikt, ka nē :)
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: May 23rd, 2012 - 12:10 pm
(Puksts)
Man liekas, ka tā joga kādu negatīvi iespaido :D
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: May 23rd, 2012 - 02:30 pm
(Puksts)
Nu, nu, kopš kuriem laikiem tad saldumu neēšana varētu tikt no jebkāda rakursa vērtēta kā negatīvs efekts, ko? :D
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: May 23rd, 2012 - 02:38 pm
(Puksts)
Laikam jau kopš saldumu izdomāšanas?
Cik kūltūras zini, kur ēdieniem ir tikai zupa/salāti un otrais ēdiens? Vai tad atteikšanās no papildinošā saldā kādā mērā būtu vērtējams pozitīvi?
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: May 23rd, 2012 - 02:44 pm
(Puksts)
Tas, ka kaut kas tiek lietots, nebūt nenozīmē, ka tas pats par sevi tikai tāpēc ir pozitīvi. Idejiski ēšana ir tāpēc, lai būtu enerģija un ķermenis labi darbotos un saņemtu visas nepieciešamās vielas. Rafinētā cukurā nekādas dižās uzturvērtības nav, savukārt saldumu var panākt arī ar citām vielām [medus, fruktoze etc], kas tādas mēdz arī saturēt. Nav jau runa par atteikšanos no saldajiem kā sugas, ir runa par to, no kā viņi ir gatavoti. Bulciņa ar pūdercukuru un augļu salāti tomēr ietilpst divās pēc kvalitātes atšķirīgās kategorijās, manuprāt.
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: May 23rd, 2012 - 02:54 pm
(Puksts)
Jā, bet tomēr ir empīriskie rezultāti, uz kuriem varam apskatīties.
Jā, idejiski ēšana ir enerģijas uzņemšana, tāpēc arī pirmatnējiem cilvēkiem parasti bija tikai viena ēdiena sastāvdaļa. Taču arī pirmatnējie cilvēki saprata, ka ir ēdiens un garšīgs ēdiens, tāpēc gaļu izvēlējās ēst nevis jēlu, bet apcept uz ugunskura.
Vai cukurs netika atklāts tāpat kā uguns - ēdiena garšas bagātinātājs? Un vai tad atteikšanās no garšas bagātinātājiem nav mēģinājums nonākt turpat, kur pirmatnējie cilvēki, kas nelietoja uguni gaļas cepšanai?
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: May 31st, 2012 - 09:29 pm
(Puksts)
Neredzu tur īsti logisko saikni, jo tomēr vai tik gaļu nav vieglāk sagremot un tā ilgāk nesaglabājas, tāpēc arī to apstrādā, cepot, marinētjot, sālot etc. Cukurs vnk ir garšīgs un baltais rafinētais ir tikai viens no saldumiem. Bet principā neredzu īsti jēgu diskusijai par šo jautājumu.
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: May 31st, 2012 - 11:04 pm
(Puksts)
Jēga - tik vien cik prieks interesanti parunāt. Un pārstāvēt cukura pozīcijas, kas man garšo.
Bet pēc nedēļas pārtraukuma grūti tā turpināt.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: June 1st, 2012 - 10:26 pm
(Puksts)
Es laikam esmu pārāk pragmatisks cilvēks priekš tādām lietām, vai arī vnk slinks :)
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: June 1st, 2012 - 11:07 pm
(Puksts)
Labas sarunas, ne par tēmu, sagatavo vēlākām sarunām, kuras būs par tēmu. Prātam arī kondīcija jāuztur.

Bet par cukuru - tas tāpat kā gaļas cepšana palīdz saglabāt ievārījumus ēdamus. Un jēla gaļa jau ir ēdama, tikai to apstrādā, lai tā kļūtu baudāmāka, tāpat kā ar cukuru apstrādā ūdeni, maizi un citas lietas, lai tās kļūtu baudāmākas. Tad kāpēc gribi atteikties no vienas baudas devēja - cukura, bet palikt pie daudzajām citām baudām? Kur ir konsekvence?
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: June 1st, 2012 - 11:40 pm
(Puksts)
Man puse darbadienas aiziet sarunās par tēmu, tā kā par kondīcijas uzturēšanu nav jāuztraucas :)
Kāpēc ir nepieciešama konsekvence? Un kam un kādā sakarā tā ir apsolīta?
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: June 2nd, 2012 - 08:11 am
(Puksts)
Vai tas nozīmē, ka konsekvence nav vajadzīga? Vai katru dienu dzīvojot tu nebalsties uz apkārtējo konsekvento rīcību?
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: June 2nd, 2012 - 11:57 am
(Puksts)
Konsekvence rada stabilitāti, bet tā ir tikai ilūzija, kuru prāts mēģina saglabāt, jo pēc būtības katrā brīdī ir jādzīvo tā, kāds tas ir, nevis štampējot savu rīcību un domas no visiem iepriekšējiem. Un apkārtējo rīcība nebūt nav konsekventa, bet tas ir dabiski :) Jo konsekvence var būt sekas tam, ka katrā situācijā esi nonācis pie līdzīga lēmuma, bet ne jau iemesls, lai pie tāda nonāktu.
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: June 2nd, 2012 - 08:10 pm
(Puksts)
Man liekas, ka atbildē vairāk formulēji, kas ir konsekvence, nevis atbildēji par tās nepieciešamību.
Un ko tu saki tiem, kas nerīkojas konsekventi? Kaut ko labu?
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: June 3rd, 2012 - 12:08 am
(Puksts)
Ja ir šāda saruna, laikam sākumā vajadzētu vienoties, ko katrs saprotam ar vārdu 'konsekvence'. Šķiet, visdrīzāk kā nemainīgu nostāju. Nu lūk, manuprāt nostāja var būt mainīga un atšķirīga, atkarībā no apstākļiem un tā, cik tālu ir izdevies katrā reizē aizdomāties, tādēļ, spriežot par cilvēku rīcību, es vairāk analizēju, cik tā ir loģiska un atbilstoša situācijai, nevis cik atbilstoša kādām iepriekšējām rīcībām līdzīgās situācijās. Bet kāpēc man vispār cilvēkiem kas būtu jāsaka par viņu rīcību?
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: June 3rd, 2012 - 11:12 am
(Puksts)
Tieši tā - analizē cik tā ir loģiska un atbilstoša situācijai balstoties uz zināšanām, kā cilvēki rīkojas šādās situācijās, tātad pēc būtības paļaujies uz konsekvenci, tikai nevis kā nemainīgu kopumu, bet kā atsevišķām rīcības detaļām.

Vai tā ir nespēja atbildēt uz jautājumu, ka tiek atbildēts ar pretjautājumu? Un kāpēc tad ir vajadzīgi likumi un tiesas, ja cilvēkiem par viņu rīcību nekas nebūtu jāsaka?
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: June 3rd, 2012 - 11:48 am
(Puksts)
Par pretjautājumiem - mācos no tevis.
Tavs sākotnējais apgalvojums - nav konsekventa rīcība, atsakoties no vienas baudas [cukura], paliekot pie citām baudām [cepta gaļa]. Mans jautājums - kāds tam sakars ar konsekvenci? Kāda vispār ir loģika, izvēloties kaut ko ēst vai neēst, un kāda tur balstīšanās uz citu cilvēku zināšanām? Manuprāt, nekāda, jo ēd to, ko grib un tādā kārtībā, apjomā, cik grib un garšo vai uzskata sev par nepieciešamu. Tikpat labi var pārmest, ka neēd vienu dārzeni, ja ēd visus pārējos, tikpat liela nekonsekvence, bet pričom tur loģika, neredzu. Vēl jo mazāk man ir skaidrs, kāpēc pievelc tēmā par ēšanu citu cilvēku rīcību un likumus, kas nosaka atbildību par viņu rīcību. Tā, lūk, jau ir absolūta novirzīšanās no tēmas, bet tēma man, kā jau pirms tam teicu, šķiet diezgan bezjēdzīga sarunai, jo īpaši ar tik nekorektu struktūru.
Labi, paldies par aktīvo iesaisti, bet man apnika.
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: June 3rd, 2012 - 12:45 pm
(Puksts)
Par nekorektajām lietām vajag aizrādīt, nevis mācīties ;)
Jā, izvēle ēst vienu vai otru dārzeni, gaļu ir normāli. Bet cik ļoti tā ir tava izvēle neēst cukuru, nevis iespaidošanās no tā, ko jogā sastāstīja?
Vai tad nav tā ka ēdi cukuru, bet balstoties uz citu cilvēku teikto, sāki pārdomāt vai tev to vajag vai nevajag? Kāda ir motivācija atteikties tikai no cukura, bet tajā pašā laikā palikt pie daudzām citām lietām, kas savā ziņā ir līdzvērtīgas cukuram? Un vai tad tā nav savā ziņā konsekvence - apkarot visus līdzīgos gadījumus, nevis izdarīt tikai dažus izņēmumus?
Tā kā tik bezsakarīgs tas viss savilkums nemaz nav ;)
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: May 22nd, 2012 - 01:41 pm
(Puksts)
Par tām lapām - katrs jūdzās kā grib. Reāli meditācijai un jogai ar to maz sakara. Jogas, ko te visi vazā ir tīrs amerikāņu bizness. Bez šaubām tāpat kā ar reliģiju ir cilvēki kam to vajag, jo citādi viņš pats sevi nespēj savākt.
Dienas joks: ja skriet ir veselīgi kāpēc tad skrienot cilvēki nomirst, nonāk reanimācijā :P
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: May 23rd, 2012 - 09:42 am
(Puksts)
Nu, manējā pasniedzēja ir bik vairāk nevis uz vingrinājumiem, bet uz kkādu filozofijas-ajūrvēdas-fizioloģijas apvienojuma jogu tendēta, tā kā šeit maz amīšu biznesa un tas, ko viņa stāsta, varētu būt diezgan pareizi, tikai slinkums ir nemainīgs. Un ar jebkuru kustību/sporta veidu, nepārzinot savu ķermeni, tā iespējas un darbību, var sabeigt sevi. Dzīve vispār nogalina, lēni, bet neatlaidīgi :D
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: May 24th, 2012 - 02:57 am
(Puksts)
Tas bija vispārīgi domāts. Palielam tur daudz, kas darbojas. nesen skatījos http://youtu.be/r4DOQ6Xhqss tev patiks Piemēram, viss jau forši tām diētām, tik eskimosi gaļu pārsvarā grauza un ir pielāgojušies ;) Kopumā es neapzināti ēdu gana pareizi. Nesen uzzināju fīču, ka kūciņas un saldos jāēd vispirms un tad kas cits. Es gan saldos nemīlu, bet nezināju. Tur tās visas filozofijas ir konkrēti pārspīlētas, es to saucu par "amīšu biznesu" gan jau ir kāds sakarīgāks apzīmējums. Ajūrveda, diētas, filozofijas un tā tālāk .. šobrīd to murgu pārdod sākot no mājsaimniecēm, beidzot ar līderiem kursos. Un ka paklausās ar ko tur tik nespekule. Klasiskais piemērs par bubuli kolu. Šarmains, cukurots dzēriens. Pamēģini izdzert citrona sulu 0,5 l ar cukuru - kaitīgums būs tāds pats :D norm devās tač čikiniekā.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: May 24th, 2012 - 03:01 am
(Puksts)
ā biki sajaucu, es nesen skatījos šito http://youtu.be/O7ijukNzlUg īsāk noskaties reklāmiņu mož kāda ieinteresē.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: May 31st, 2012 - 09:38 pm
(Puksts)
aha, izskatās pēc tādām, ko es varētu noskatīties, paldies! :)
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: May 22nd, 2012 - 11:29 pm
(Puksts)
Vēl pa tēmu šon pusdienās bija kaut kāda lielopu gaļa. Pieteicās 2 miečas, ka veģetārietes. vakarā vista ar kaut ko. Viena ēd vistu. Es jautāju vai ta neesat veģetāriete? Viņa: Vista nav jau dzīvnieks :D
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: May 23rd, 2012 - 09:43 am
(Puksts)
Njā, šitas jau ir smieklīgi :)