kihelkonna - porcija [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

porcija [22. Apr 2015|20:44]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

man vismaz reizi pāris nedēļās ir jāpalasa kaut kas motivējošs. citādi iestājas pofigs un aknu desu maizītes ar majonēzi. tad nu regulāri izlasu kaut ko pēc iespējas nezinātnisku.

šīs nedēļas porcija:

https://www.paleohacks.com/autoimmune/has-anyone-achieved-remission-of-autoimmune-disease-16637
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:22. Aprīlis 2015 - 21:24
(Link)
Kaadreiz buus jaauzkasaas kursabiedram un jaapaprasa vai ir peetiijumi par paleoliita eeszanas paradumiem muusu regjionaa. Cik lasiiju wikipeediju peetiiti bija mednieki vaaceeji kas dziivo ljoti uz ziemeljiem un ljoti sausaa videe, liidz r to nevar pienjemt, ko tad tieszi muusu senczi ir eeduszi.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:22. Aprīlis 2015 - 21:41
(Link)
nu es vairāk runāju par 21. gadsimta paleolītu :) nosaukums tāds.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:22. Aprīlis 2015 - 22:54

neapcelju, skalji domaaju

(Link)
Vai tad visa paleo fiszka nav par to, ka kaadreiz zaale bija zaljaaka un bez gluteena? Buutu diezgan smuka teema bakalaura darbam - uz esoszo arheologjijas peetiijumu baazes sastaadiit eedienkarti un paspekuleet ar apbediijumu datiem. Cik tad brangi tie muusu senczi bijuszi. Par briidi, kad no paleo dieetas viss paliek pavisam slikti ir pasludinaata industriaalaa revoluucija. Tur materiaalu vareetu buut savaakt iizii piizii.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Aprīlis 2015 - 08:13

Re: neapcelju, skalji domaaju

(Link)
nē, nebēdā. es par šo esmu agrāk daudz rakstījusi, negribas atkārtoties. ar paleo netiek domāts konkrētais periods pirms cik tur gadiem. Latvijā tāds nemaz nav bijis, jo te visu ir noslaucījis ledājs. domāts periods pirms lauksaimniecības ieviešanas. pirms 10 tūkstošiem gadu sākās lauksaimniecība, un audzēja nevis glutēnu, bet dažādus graudus un lopus.

http://robbwolf.com/what-is-the-paleo-diet/science-research/

te kaut kur bija (bet neatceros, vai tiešām šeit) pētījums, kur kādā teritorijā vienlaikus ilgu laiku bija paralēli dzīvojuši gan lauksaimnieki, gan vācēji. arheologi jau aplūkojot izraktu skeletu protot pateikt, vai tas laiksaimnieks vai vācējs, jo lauksaimnieki augumā mazāki, kroplākiem kauliem un vidēji septiņiem zobu caurumiem (vācējiem vidēji viens zobu caurums). protams, tas nav tieši paplašināms uz mūsdienām, jo mūsdienu cilvēki sen vairs nav augumā mazi.

bet manā gadījumā ar paleo netiek domāta ielīšana alās. tāpat kā ar ģoeometriju netiek domāta zemes mērīšana. tas ir konkrēts uzturs, ar konkrētiem lauksaimnieku selekcionētiem produktiem. mums ir pieejami produkti, kuru senajiem cilvēkiem nebija; tiešām plašs klāsts. bez problēmām varam izvēlēties tādus, no kuriem nedabū diabētu un autoimūnas slimības.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:22. Aprīlis 2015 - 23:59
(Link)
tev netrūkst tauku, ja velk uz aknu maizēm ar majonēzi? vienas ēdienreizes "tauku" deva ir liela, 1/2-1 avokado, 1-2 ēdamkarotes dzidrināta sviesta, 1-2 ēd.k. eļļas un es jau aizmirsu, kas tur vēl bija. tas, ja kas nozīmē 1 1/2 avokado dienā, kas ir daudz. au, un majonēzi arī var ēst pilnām mutēm, tikai es taisu pati (nu, tur salmonellas risks un taml., vienk. puto olas kopā ar eļļu ar parasto rokas mikseri, kamēr divās olās apmēram puspudele olīveļļas sagāzta, garšai liek klāt visu ko kārojas, sākot ar sinepēm, dillēm, marinētajiem pipariem vai kaperiem vai kā viņus tur sauca un tā tālāk
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Aprīlis 2015 - 08:16
(Link)
ej nu sazini. visās tajās paleo receptēs šķaidās ar kokosriekstu eļļu un kokosriekstu pienu, kas pie mums nav dabonami, vismaz par normālām cenām. tavs aprakstītais tauku daudzums man noteikti sanāk. bet es par šo padomāšu, paldies :)