Ķirbja zupe |
[20. Jan 2015|14:48] |
paldies visiem par ieteikumiem ķirbja sakarā! personiskas pateicības vietā ielikšu (pēc dominikas uzaicinājuma) ķirbja zupas recepti, kas mūsu mājās tiek stabili lietota.
ķirbi sagriež, vāra kamēr mīksts (ar mizām var visādi, es parasti nogriežu pirms vārīšanas). Kamēr vārās, uz pannas apcep sagrieztu sīpolu, tad sagriež vistas fileju, liek iekš sīpola, apcep pavisam nedaudz (aprauj), uzkaisa kariju. Ķirbi sablenderē (es kādreiz ķeksēju ārā un liku blendera traukā, bet tagad vnk noleju 3/4 šķidruma un turpat katlā iebāžu blenderi), ieber katlā pannas saturu, pieliek kausēto sieru visu vai nepilnu paciņu, uzvāra. viss. (es dažreiz aizmirstu laikā nogriezt uguni; zupai nekaitē arī lieku pusstundu pavārīties, kamēr tu sēdi cibā).
šādu recepti es nemūžam nebūtu taisījusi, ja receptes ieteicēja nebūtu ieradusies pie manis ar ķirbi, sīpolu un vistas fileju līdzi; nekas cits neatlika kā izmēģināt. no šīs receptes man uznāk briesmīga ēdelība, es pa kluso lavos pie katla un daru citus tādus nesmukumus, no kā katla līmenis neparasti nokrītas. |
|
|
Comments: |
vēl no ķirbja var plovu vārīt, ja kas :)
kruti, paldies, izmēģināšu! man makten patīk ātri pagatavojamas receptes, ja vēl to gatavošanas laikā var pasēdēt cibā, vispār ideāli :)
hiperātra ķirbja zupas recepte ir sīkos gabaliņos izvārīt ķirbi, sablendēt un iemest tur garneles un zilo sieru... kopā piecas minūtes!
Bet to ķirbi nomizot sagriezt? (ja nu vienīgi tie butternut viegli mizojas, bet man ir gadījies dabūt tādu, ko pat sagriezt uz pusēm grūti)
Ja sīkos (nu labi, mazos) gabaliņos vāra, tad, protams, bez mizas. Šķiet, šī recepte man aizķērusies no Tantes. | |