kihelkonna - valodas mazzaķim (4.0) [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

valodas mazzaķim (4.0) [2. Feb 2014|09:27]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:2. Februāris 2014 - 09:49
(Link)
bet kā jūs to domājāt - pilnīgi reizē? mans nodoms ir katru dienu 5 minūtes tam veltīt. man liekas - vispirms sasniegt kritisko masu krievu valodai (jo to papildus var apgūt bērnu dārzā). angļu valodu jau tagad māca visur, un var apgūt bez lielas iespringšanas :)
[User Picture]
From:[info]klusums
Date:2. Februāris 2014 - 10:21
(Link)
+ angļu valoda ir daduz vieglāka; + angļu valodai ir latīņu burti, daudz vieglāk iebraukt; + angļu valoda tiešām dominē visur, kaut no filmām, ja ne skolā apgūs; + es kaut kad lasīju pētījumu, ka sīčiem ir kaut kads valodu limits, kuru agrīnajos gados nevajadzētu pārsniegt - sāks dikti jukt kopā vai kas turb (bet iespējams, ka 3 valodas bija vēl ok).
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:2. Februāris 2014 - 10:28
(Link)
4 gadi jau vairs nav nekāds agrīnais vecums. problēmas varētu būt vēl nerunājošam zīdainim četrvalodīgā ģimenē :D

es likšu krietnu uzsvaru uz krievu, dārziņa dēļ. ar angļu valodu ir daudz vieglāk, to jau pēc mazmurkšķa redzu. ar mazmurkšķi es arī tā kā iespringu uz abām, bet rezultāti ir tikai angļu valodai.
[User Picture]
From:[info]klusums
Date:2. Februāris 2014 - 10:55
(Link)
Ja nemaldos pētījumā bija par sīčiem līdz 6 gadu vecumam. Ti - pirmskola nevis zīdaiņi.
[User Picture]
From:[info]sw
Date:2. Februāris 2014 - 11:52
(Link)
es identiski balsotu par krievu kā pirmo, jo tā ir daudz grūtāka. angleni sāku mācīties tikai 5. klasē un neko, tīri normāli apguvu, kamēr tie skolēni, kuri nenāca no bilingvālas vides, pieredzēja lielas problēmas ar krievu valodas apguvi - ar visu to, ka "manā laikā" krieveni sāka mācīt agrāk. un, imo, ar mūsu ģeopolitiku nespēt komunicēt krievu valodā būtu neprāts.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:2. Februāris 2014 - 11:58
(Link)
nu ja. mana kļūda ar mazmurkšķi bija, ka es domāju, ka savā puskrievu dārziņā viņa krievu valodu apgūs pati no sevis. bet viņa tikai zina daudzus lietvārdus, un nespēj saprast nevienu teikumu. mums pat uz īsu laiku bija krievu valodas aukle. bet vajadzēja sistēmu un pamatus, ko ceru izveidot ar mz :) angļu valodai man bija daudzmaz sistēma, un tagad mm ir sasniedzis saprašanas kritisko masu un tālāk mācās it kā pats, no vides.