kihelkonna - mazzaķa hronikas - dziesmiņas un Heila Bopa komēta [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazzaķa hronikas - dziesmiņas un Heila Bopa komēta [24. Mar 2013|08:40]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]


pēdējā laikā mz (3.1) bieži dzied. mākonītim bauti svāki zeutītām koķītēm. ai meitiņ ai meitiņ tevi sauca āā. tinkl tikl litl stā vande vande vat ū ā. ievadu no sen neskatītās multenes par muminiem. ar daudziem atkārtojumiem. gluži pareizi jau nedzied, bet trenējoties meldiņš uzlabojas.

abi bērni no manis ir dabūjuši dziesmiņas līdzīgos daudzumos un kvalitātē. mazmurkšķis (5) dzied reti un nekad to nedara pēc mana uzaicinājuma. šad tad viņa kaut ko uzdzied, bet vairāk dziesmas vārdu un nevis meldiņa dēļ. viņa ieklausās vārdos un man izprasa nesaprotamo, mums ir bijušas dažādas advancētas sarunas par dziesmu tekstiem. piemēram http://klab.lv/users/kihelkonna/204779.html un http://klab.lv/users/kihelkonna/208931.html . dziesmām viņa prasa vienkāršiem vārdiem atstāstīt sižetu un kāpēc katrs tā rīkojās. es tad nu skaidroju, ka "es zārkā gulēdams" puisim neveicās un tad viņš domāja vienu, darīja citu un runāja vēl pavisam citu.

sanāk, ka šī ir vēl viena lieta, kas var iedzimt. mz jau pirmajos mēnešos kaut kā īpaši ieklausījās mūzikā. un pusotra gada vecumā reiz dzirdēju, kā viņš laukos sakliedzas ar vienu putnu. tas kliedza, mz centās to pašu teikt pretī.

un nesen pa televizoru skanēja kaut kas, kamā neieklausījos, bet mz pēkšņi sāka lēkāt kā driģenes saēdies. tā iepazinos ar "gangnam style". es to noteikti biju agrāk dzirdējusi, bet vispār nebiju pamanījusi. tagad mēs ar senci to lietojam no rītiem, lai modinātu bērnus.


ir atrisinājies mazzaķa ģērbšanās jautājums. viņš vienkārši neģērbās un viss. tagad ģērbšanās notiek tā. sencis datorā rāda planētas un zvaigznājus, mz stāv uz konkrētas kastes un skatās. es tikmēr fiksi pārģērbju mz drēbes. diezgan ērmīgi ir, ka viņa vārdu krājumā ir Heila Bopa komēta un visādas planētas. planētas ir poverpointā un mz to nosaukumus izlasa, kas arī ir ērmīgi.

vēl viņš so to saka ērmīgi. vēl vasarā viņš iemācījās uz kartes atrast dažas valstis. vislabāk man patika Antadīda un Kadāna. kādu laiku viņš arī katrā kartē centās atrast Austrāliju (piemēram Rīgas kartē, kas ir pie sienas izpilddirekcijā). tagad viņš jau konkrēti rāda diezgan daudz ko.

tai pat laikā viņš vēl aizvien nerunā īpaši labi. pašlaik viss ātri iet uz priekšu, bet viņš tikai nupat sācis lietot jautājuma teikumus (kas tas ir, ko tu dari). mazmurkšķis riktīgi "kas tas ir" teica jau viena gada vecumā. mazmurkšķis agri sāka runāt un tad pamazām audzēja vārdu krājumu. mazzaķis vispirms izaudzēja vārdu krājumu un pēc tam tikai sāka runāt.


vēl jāatzīmē mz bērnudārzs. audzinātāja smīkņādama ziņo, ka mz prot pastāvēt par sevi un turas pretī grupiņas lielākajam palaidnim un kauslim piecgadīgajam Dāvim. Dāvis visumā ir foršs puika, bet ļoti aktīvs un nekad nevar zināt, ko viņš izstrādās nākamajā brīdī. visi bērni no viņa stipri pieraujas, it īpaši mazie, kuriem viņš ņem nost mantas. aizvakar atkal mz ar šamējo bijusi klope - mz vienkārši ņēmis un atņēmis viņam mašīnu. D iesitis, iekniebis un ko tur vēl, bet es zinu, ka mz pēc tam kliedza nevis aiz bēdām, bet aiz dusmām un aprēķina (D par to pamatīgi dabūja no audzinātājas). (D dzīvsvarā ir apmēram divreiz lielāks par mz.)

protams, šai sakarā atkal brīnos, cik viņš atšķirīgs no mazmurkšķa, kas nepretojas nevienam un pārdzīvo par visu. i nepadomāsi, ka šie abi vienā ģimenē auguši.


kādā pusotra gada vecumā mazmurkšķis iemācījās salikt šahu. tā bija tāda laba spēle ar konkrētu ilgumu - izņemam kauliņus, saliekam uz dēļa un tad saliekam atpakaļ kastē, kur katram kauliņam ir savas formas vietiņa. nu, vienreiz parādīja mm, kā tie kauliņi jāliek, šis noklausījās, apskatījās un salika. mazzaķis vēl tagad nav piedabonams uz kaut ko tādu. tiklīdz daži kauliņi ir uz dēlīša virsū, viņam tūlīt panesas tas, ka kauliņi viens otru kauj nost, grūstās, krīt un lido, un atā pamācības, viņš vairs nedzird. arī cirku mēs ar mm sen vairs nevaram spēlēt, jo mz nevar nociesties nepaspēlējis kauliņu nokaušanu. nesen mz uzlēca mm uz muguras un teica, ka nokāvis. khm.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:24. Marts 2013 - 08:59
(Link)
kad biju mz vecuma, biju iemacijusies fotofiksazas gatavosana nepieciesamas kimikalijas (attistitaja ari, laikam). vairs neatceros;)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:24. Marts 2013 - 09:04
(Link)
tu biji apdomīgais bērnelis; mz tūlīt sāktu spēlēt to, ka pudeles viena otru nokauj :D
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:24. Marts 2013 - 12:38
(Link)