kihelkonna - mm - ausis [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mm - ausis [26. Feb 2013|14:51]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

viss atcelts. mazmurkšķis no vājdzirdīga kļuvis sliktdzirdīgs un sūdzas arī par viegli sliktu pašsajūtu. viegli sāpīgu galvu vienas auss tuvumā. paliekam mājās. temperatūra tā kā nebija, tagad ir kādi 36.9.

mm sāka mēreni slikti dzirdēt pēc janvāra bronhīta. tūlīt pieteicos dzirdes centrā. rinda vien divi mēneši; piekļūsim tur marta beigās. bet ausu lietās laikam parasti nesteidzas. līdzīgs viegls dzirdes zudums bija pirms diviem gadiem. man ir saglabājies toreizējais zāļu papīrs, zāles iegādājām. mistiska kaut kāda dienvidamerikas skudru koka miza. toreiz tas palīdzēja kopā ar osteopāti, kas kaut ko masēja un teica, ka adenoīdus griezt nevajag, jo parasti viņi ataug. toreiz tiešām dzirde atjaunojās nevainojami.

tagad
- viss skudrukoks apēsts,
- līdz dzirdes centram vēl mēnesis,
- poliklīnikas ausu ārsts (sadomāju tādam zvanīt tikai šorīt, jo līdz šorītam nekā akūta nebija un dzirdes centrs tik un tā aicināja mm uz atkārtotu apskati) arī pēc mēneša,
- osteopāts nākampirmdien.

kamēr mm ēda to koku, problēma saglabājās neliela; mm šad tad pārvaicāja "ko tu teici" un vakaros man vajadzēja vairāk kliegt. kopš koku vairs neēdam, kļūst sliktāk.

es rakstu tikai tāpēc, ka tā skaļi domāju. vai man mierīgi dzīvot līdz pirmdienai vai lekt pa gaisu (sīči pa māju dauzās tā, ka jumts cilājas).
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:26. Februāris 2013 - 15:13
(Link)
es teiktu, ka lec pa gaisu.. man māsa savas meitas pēc vidusauss iekaisumiem veda pie LORa Lāčplēša ielā.. uzjautāt kontaktus? Tur ar ārsta norīkojumu varot normālā laikā tikt.. un ārste neesot kā traka uz duršanu (ko savukārt iemīļojuši citi LORi..)
Varbūt ja šis ar nav ticis pie mega-gita temperatūrās, tomēr ir pamanījies pārslimot to riebekļvīrusu vājākā (lasīt bet T) formā un ticis pie blaknēm pa tiešo..
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:26. Februāris 2013 - 16:04
(Link)
paldies. leksim.
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:26. Februāris 2013 - 16:32
(Link)
es turu īkšķus, lai viegli atrisinās šitā kaite.. man KK bij pasācis nedzirdēt pa slimošanas laiku un uz katru otro teikumu atbildēt ar 'ko tu teici'? Dzirdes patiesā stāvokļa noteikšanai profilaktiskos nolūkos ļoti labi nodereēja sev zem deguna tā ka viņš lāgā neredz, ko saku, nomurmināt 'ka nedzirdēs, tas pērienu dabūs'.. izrādījās, ka selektīvā dzirde joprojām ir ļooti laba un šo mantru viņš ne tikai dzird, bet arī ļoti labi izprot :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Februāris 2013 - 15:15
(Link)
Es lektu pa gaisu, lielākoties jau bērniem ausis ir diezgan tuvu pie smadzenēm. Piesakies pie kāda maksas LORa meibī, tie varētu pieņemt arī uzreiz? (Es vismaz kkad resērčoju privātklīnikas un atklāju, ka viss notiek - toreiz gan manas histērijas nepietika, lai pierunātu vīru mūs uz turieni vest.)
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:26. Februāris 2013 - 15:23
(Link)
Akers tieši tagad sāka pieņemt MDF, lielisks ārsts.
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:26. Februāris 2013 - 15:23
(Link)
MFD
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:26. Februāris 2013 - 16:04
(Link)
paldies, leksim.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Februāris 2013 - 16:46
(Link)
turu īkšķus!
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:26. Februāris 2013 - 15:44
(Link)
Pie ārsta un ātri. Šogad kolēģes draudzenes bērns palika nedzirdīgs un ārsti nesola, ka dzirdēs. Viss sākās ar ausu iekaisumu pēc saaukstēšanās.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:26. Februāris 2013 - 16:03
(Link)
paldies. leksim pa gaisu.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:26. Februāris 2013 - 17:32
(Link)
oi, es par lekšanu. labāk aizlēkt lieki nekā palikt bez auss. turies!
From:[info]ninona
Date:26. Februāris 2013 - 17:54
(Link)
Manuprāt, tāds pamatīgs dzirdes zudums ir gana nopietns iemesls lai varētu arī vērsties pa taisno slimnīcā.
Dzirdes orgāni ir nopietna lieta.
[User Picture]
From:[info]milda
Date:27. Februāris 2013 - 09:54
(Link)
Savulaik meitai pazuda dzirde (tā līkne skaitījās kritiska)un man viena smalka profesore sabaidīja tik traki, ka es lecu pa gaisu un Vienības gatvē par milzu naudām (jo bez naudas bija jāgaida gads, kas viņas situācija esot bijis kritiski)steidzamā kārtā izrāva jaunkundzei adenoīdus un dūra ausis. šuntus gan neielika, bet teica, ka varbūt būs jāliek - skatīsies pēc situācijas. Cik operācijai bija jābūt steidzamai nepateikšu un cik tur bizness bija apakšā, bet kopš tā laika problēmas atrisinājās - mitējās krākšana, uzlabojās apetīte, uzlabojās skodiens (viņai sakodiens ar jau veidojās nepareizs) un mitējās slimošana. Dzirde ar atgriezās.