kihelkonna - šimpanzes 2: Butenko [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

šimpanzes 2: Butenko [10. Nov 2012|14:32]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Novembris 2012 - 12:51
(Link)
kas manā stilā ir tāds, ka ja es kaut ko nocitēju, tad pēc tam man ilgi un dikti ir jāaizstāv citētais viedoklis?

šimpanzes savvaļā dzīvo 40 - 45 gadus, nebrīvē novēroti pat 60 gadi. bet neba nu katrai savvaļas šimpanzei kāds vairāk nekā 40 gadus ir stāvējis klāt, tā ka te varētu trūkt datu. nebrīvē nav uzbrucēju.

[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:11. Novembris 2012 - 13:21
(Link)
nē, es tak nelienu kašķi meklēt, es vienkārši īsti nevaru noticēt tam, ka skatoties, kā to dara pērtiķi dabā var dzīvot ilgāk un veselīgāk. Esmu lasījusi par Amazones baseina indiāņiem, ka viņi ēd nevis to, kas ir garšīgs vai veselīgs, bet to, ko akurāt ir izdevies noķert vai atrast un viņu diēta nav nekāds paraugs.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Novembris 2012 - 14:57
(Link)
autore nepiedāvā pilnībā atdarināt pērtiķi, tikai palielināt zaļumus uzturā. katra suga ir ilgi evolucionējusi, lai pielāgotos tādiem apstākļiem, kādi nu ir, un diez vai pērtiķu evolūcijas mērķis ir dzīve laboratorijā. cilvēks kā suga izveidojās pirms pāris miljoniem gadu kaut kur Āfrikā un kopš tā laika nav īpaši mainījies. viņš ir designēts dzīvot paleolītā. intensīvās lauksaimniecības ēdieni ir nākuši stipri nesen un kaut kas tur noteikti ir par daudz vai par maz. par Amazoni nezinu; droši vien visas vietas uz zemes nav vienlīdz veselīgas cilvēkam. bet nu nez vai tie amazonieši ir neveselīgāki par lielu daļu mūsdienu amerikāņu, kas 8% cieš no diabēta un tamlīdzīgi.