kihelkonna - šimpanzes 2: Butenko [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

šimpanzes 2: Butenko [10. Nov 2012|14:32]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
From:[info]unpy
Date:11. Novembris 2012 - 11:58
(Link)
Nu, jā, ēšanas paradumi ir nedaudz reliģiska padarīšana, pielaides un sēžas pāris procentu apmērā ir pat ļoti korekti, salīdzinot ar citām reliģijām, tiesa, 99%+ cipars varēja parādīties tikai ~1980.gadu, kad tika veikti pirmie pētījumi šajā posmā, manis paša zināšanas arī nav nekādas svaigās, nav tā, ka ikdienā pētu šimpanzes, taču cipars uzreiz likās gana aizdomīgs, lai šo pārbaudītu vairākos neatkarīgos avotos, ieskaitot mājās esošu 2004.gada Kembridžas izdevumu bioloģijā:))

Par diētām precīzi tiešām nepateikšu, var jau būt, ka procentuālie grafiki ir apmēram precīzi, nedaudz bažīgu gan dara tas, ka nekur nav pateikts, ka ir šimpanzes un ir šimpanzes, proti, ka ir ne tikai bonobo(punduršimpanzes) un šimpanzes nosacīti parastās, bet arī parastās tiek iedalītas kādās četrās pasugās un visiem šiem nedaudz, bet atšķiras arī ēšanas paradumi, cik atceros, pie tam, cik atceros, tad, ja vieni kaut kuri tik tiešām bija gandrīz vai tikai augēdāji, tad kaut kādiem citiem visa veida dzīvnieku izcelsmes produkti sastādīja visai nopietnu procentu raciona.

Tiesa, man slinkums šobrīd meklēt precīzas atsauces uz konkrētiem pētījumiem, tāpat, nav jau tas arī tik ļoti būtiski, vienīgais, aicinātu nedaudz kritiski izvērtēt augšminētās autores "zinātnisko neitralitāti" kādu faktu un parādību interpretācijā:))
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Novembris 2012 - 12:15
(Link)
par šimpanžu ēdieniem viņai ir šāda atsauce
Jane Goodall, The Chimpanzees of Gombe,
(Cambridge, MA: Belknap, 1986).
un piebilde, ka Goodall ir, autoresprāt, pasaules ievērojamākā šimpamžu pētniece. arī te neredzu neko sliktu - Butenko ir pievērsusies atsevišķiem viņas īpaši iecienītiem autoriem un citē gana pieklājīgus viņu tekstus.
Butenko arī raksta, ka apmeklējusi šimpanzes 3 zvērudārzos, vairākas dienas dzīvojusi kopā ar šimpanzēm Maskavas cirkā, ilgi sarakstījusies un personiski runājusies ar šimpanžu pētniekiem un tā tālāk. viņa noteikti to lietu ir pētījusi vairāk nekā es.

kas attiecas uz reliģiju - kristieši bez problēmām sagremo to, ka 7 dienas patiesībā bija 7 ģeoloģiski periodi, un ko tik vēl ne.