kihelkonna - svešvaloda un dzimtā valoda [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

svešvaloda un dzimtā valoda [5. Sep 2012|08:29]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:5. Septembris 2012 - 11:46
(Link)
vēl viena lieta, kas negatīvi ietekmēja puikas valodas attīstību bija mana apdraudētā grūtniecība, kuras dēļ nācās viņu aizgrūst uz bērnu dārzu pirms viņš vēl īsti bija tam gatavs, kā arī tas, ka ģimenē ienāca mazā māšele.
Vēl tagad ir tā - no rīta, kamēr mēs ar māsu guļamistabā, viņš ar tēvu virtuve normāli sarunājas, kā mēs ienākam virtuvē, viņš sāk runāšanas vietā bļaustīties un spiegt tā pat kā mazā.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Septembris 2012 - 16:29
(Link)
sarežģīti tas viss. neesmu uķi puķi māte un cenšos savu mazrunīgumu kompensēt ar lielu vārdu krājumu. ar pirmo bērnu bija tā, ka gadu man uz mājām nāca aukle, kamēr es pie datora strādāju. lai bērns mani netraucētu, auklei visu laiku bija jārunājas. viņa runāja tipiskos uķi puķi, es pie izdevības runāju mazāk, bet mācīju kaut ko gudru. nu un sanāca kā sanāca. rezultātā arī es domāju, ka runāšana nāk pati no sevis. par laimi, pietiekami ātri attapos ar jaunāko un viņam pēdējā pusgadā viss ir ļoti gājis uz priekšu.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:5. Septembris 2012 - 17:51
(Link)
es cenšos samierināties ar esošo lietu kārtību un pārak sevi nemocīt ar domām kā vajadzēja vai kā būtu bijis labāk. Nu un kopš puika ir kļuvis valdamāks mani vairs tā nebombardē no ārpasaules.
Tevis citētais resurss vispār ir diezgan specifiska vieta - no vienas puses dažreiz tiešām interesantu pieredzi var izlasīt, no otras - dāmas tur mēdz sacensties, kura cienīgāk ērkšķu vainadziņu nes un dažkārt šķiet - ja konkrētai personai ir 10 ieraksti pie katras tēmas, kad viņa paspēj tik hiper pareizi to bērnu aprūpēt...