kihelkonna - mm runā / mana ciba vispār [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mm runā / mana ciba vispār [7. Apr 2009|08:49]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
svētdien vareni izlielījos. laukos gājām pa ceļu, pie tā stāvēja un apspriedās ņina un geņa. geņai bija līdzi suns. lelde man klusām pastāstīja, ka tur ir brūns suns. pagājām tuvāk, un es dzirdami vaicāju - kādā krāsā ir suns? būņā, lelde dūšīgā balsī atbildēja. tantes pauda izbrīnu, un es jutos kā ielikusi kloķi, pati nezinu kam.

(varbūt gandarījums pēc tam, kad diezgan ilgi ļaudis izteica izbrīnu par mm ilgo nestaigāšanu; šī sāka staigāt tikai bez 1 dienas 16 mēnešos.)


(paskaidroju - viengadnieki parasti vēl nemāk nosaukt krāsas.)


a tā,
savus bērnkopības novērojumus parasti pierakstu tikai privātai pieejai. svētdienas vakarā lasīju cibu un aizdomājos, cik neparastu sabiedrību esmu atlasījusi un piedraugojusi. vairāk nekā 10% no šīs sabiedrības mājās tur kaķus un šeit diezgan gari un bieži stāsta par savu kaķu darbībām. par mazmurkšķu darbībām manis izvēlētajā ļaužu grupā stāsta daudz mazāk, un man kaut kā liekas nepiedienīgi pārāk bieži iejaukties šajā domu kopumā ar mm vārdu krājuma attīstību, lēkāšanu par peļķēm un tamlīdzīgi. būtu man kaķis, tad gan es detalizēti varētu stāstīt, kā šis gāž puķpodus un gandrīz izmazgājas traucenē. tas man liktos daudz snobiskāk.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:7. Aprīlis 2009 - 11:04
(Link)
mans bērns pazina burtus 2 gadu vecumā !!!
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:7. Aprīlis 2009 - 11:26
(Link)
nu, 2 gados es vēl nākšu mērīties ar krāniņiem!
[User Picture]
From:[info]krii
Date:7. Aprīlis 2009 - 11:15
(Link)
Man reizēm izsauc vieglu neizpratni šī mūžīgā kaķu un bērnu pretstatīšana - tipa, "tie bezbērnu kaķmīļi" un "tie bezkaķu vecāki" kā divas sacensību komandas. Galu galā - ir taču cilvēki, kurus ir interesanti lasīt un tādi, kurus nav - un tam ir daudz mazāks sakars ar atsevišķu ierakstu tematiku kā ar rakstības stilu, vārdu krājumu, dominējošo noskaņu utt.
Pieņemu, ka labprāt palasītu pat automehāniķa vai dārzkopja piezīmes, ja tās būtu asprātīgi un tēlaini uzrakstītas, taču neapgrūtinātu sevi ar iedziļināšanos man daudz tuvākās tēmās, ja pārspriedumi būtu garlaicīgi, tas arī viss.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:7. Aprīlis 2009 - 11:25
(Link)
es neko negribēju pretnostatīt, tikai neitrāli pastāstīt. es labprāt lasu kaķu tekstus un man pašai patīk kaķi, un ir bijuši savi kaķi. vai manā tekstā ir jel kāds uzbrauciens? savā tekstā es gribēju paust citādas pārdomas - ka pēc manas frendlistes rēgojas, kādai sabiedrības grupai es mēģinu piederēt :D
[User Picture]
From:[info]krii
Date:7. Aprīlis 2009 - 11:34
(Link)
Hmmmmm...:)