Kemune

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
atkal pārliecinājos, ka banānu kekss vienmēr iznāk dievīgs

2 glāzes miltu
1/2 glāze cukura (pat nedaudz mazāk)
2 olas
3 ēdamkarotes mīksta sviesta
2 nomizoti un uz pusēm gareniski sagriezti banāni
1 tējkarote sodas
1/2 tējkarote citronskābes

es taisu maizes cepamajā mašīnā, bet var arī tāpat, tad tas viss ir labi jāizmaisa, un banāni tā pa pusei pārvēršas putrā, pa pusei paliek gabaliņos, tas ir pats labākais pēc tam ēdot. nekādu slapjumu tur klāt nevajag, pietiek ar olām un banāniem. ja masa iznāk ļoti lipīga, tad viss ir pareizi.

pieliku šoreiz vēl aprikozes, rezultāts vispār zaškaļivajet
  • konkrēti sakārdināji. a cik grādi parastajai cepeškrāsnij un cik ilgi aptuveni?
    • nu kā parastie keksi, grādus nepateikšu, varbūt 160, varbūt 180, mana mašīna cep aptuveni 1h 10min, pirms tam pusstundu rūpīgi maisa un silda to masu. es gan parasti pacepju vēl 10min pēc tam, lai virsa ir brūna. pēc tā tad arī var skatīties.
    • to cukuru tiešām var mazāk, es visu laiku samazinu, bet vēl ir par saldu, varbūt 1/3 glāzes
  • man visas banānmaizes garšo tikai siltas
    aukstas šķiet par slapju un ķepīgu
    (labi ir ar valriekstiem)
    • nē, nē, tas sanāk normāls kekss, nekas tur nav ķepīgs, tāds viegli mitrs kā mafins, nav pavisam sausais birstošais
  • Izklausās dikti garšīgi. :)
  • :) labi, ka man it plūmju maizīte, kur iekosties
  • čau,
    saki, cik tev ir glāze? tilpums.
Powered by Sviesta Ciba