Šodien

« previous entry | next entry »
Feb. 11th, 2023 | 01:44 pm

Ārēji tiešām ok, pat labi darbojos, bet baigās skumjas. Nogurums no dzīves. Tā apziņa, ka dzīve nu ieņēmusi daudz maz stabilu un nemaināmu/ nemainīgu kursu, bet tas tik ļoti ļoti atšķirās no tā ko vēlos, ko gaidīju, ko cerēju. Kaut kāda četrdesmitgadnieku krīze. Un paralēli tam visam vēl atgriezušās skaudības lēkmes par citu izdevušos adultingu, parentingu, socializingu, selfcaringu. Biju domājusi, ka puslīdz jau māku dīlot ar savu nepatīkamo raksturu, bet še tev! Atkal ragi izlīduši. Tā ka skumji.
Bet ja runājam par mazajām uzvarām - meitai šikās māsīcas vakar atnāca ciemos s načovkai. Spēlējām spēles, austāk par zemi, gājām piedzīvojumā pēc malkas, monopolu uzrāvām, pašas cepa zaļās (pārtikas krāsviela) pankūkas no rīta. Vienvārdsakot, bērnu paradīze.
Sazvanījos ar mammu, kura vakar (savos 64 gados) bija uz stilīgāko mākslinieku-intelektuāļu balli šajā gadā. Viņa tur bija lieliski parunājusies ar vairākiem cilvēkiem, visi bijuši “uz viena viļņa”, likuši labu mūziku un viņa brīnišķīgi izdejojusies. Vēl šādi tādi novērojumi un smieklīgi atgadījumi, ko man vajadzētu dzirdēt kādreiz pie kafijas tases. Šovakar viņa uz teātri.
Zinu jau zinu, ka jāpriecājas par mammu. Un es jau priecājos, bet tā sasodītā salīdzināšanās.
Esmu gandrīz pusi jaunāka un pat pūlī padejot vairs nespētu ar prieku.
Par kādu nākotni tad man domāt?

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {7}

putns

(no subject)

from: [info]dumshputns
date: Feb. 11th, 2023 - 04:47 pm
Link

Ar tiem mazajiem solīšiem aiziesi arī līdz priekam, un brīvībai. Nekas, ka tagad jūties kā jūties. Visi tie, ar kuriem salīdzinies, arî jūtas kā jūtas. Es tiešām ticu, ka nekad mūžā nav par vēlu nonākt līdz priekam, atkal un atkal. Un maģija ir, nekas nav noteikts, priekšrakstīts. Tu rakstīšanas mirklī varbūt to biji piemirsusi. Zini, ka pati esmu salīdzinājusies ar tevi un nonākusi secinājumos par to, ka tev/ī ir daudz brīnumainā, un traģiskā, un romantiskā. Bet nekas jau nav statisks, un pavisam īstā vārdā nosaukts.

Reply | Thread


(no subject)

from: [info]kashadura
date: Feb. 11th, 2023 - 05:41 pm
Link

Paldies, ļoti skaisti teikts.

Reply | Parent | Thread


putns

(no subject)

from: [info]dumshputns
date: Feb. 12th, 2023 - 05:50 pm
Link

Skaista cilvēka dēļ gribās tā skaisti kaut ko pateikt :)

Reply | Parent


helvetica

(no subject)

from: [info]helvetica
date: Feb. 12th, 2023 - 11:24 am
Link

Oi, skaudību no sevis vajag ravēt laukā, cik vien var; tā ir tik neaiglīga! Apskaužot par labo, tu jau nezini, par kādu cenu tas ir nācis, cik ilgi, ar kādām pūlēm vai ko, un varbūt tu nemaz nebūtu gatava tik ilgi vai tā mocīties vai ziedoties. Kā arī, apskaužot labo, tu nezini, kāds sliktais tajā komplektā nāk līdzi - publiskās epizodes vs. nepubliskā, ilgā realitāte.
Tas, kur skaudība ir noderīga, ir - signāls; signāls, ko tu vēlētos. Nu, tur māju vai vīru vai ko tur vēl ne. Un tas, lūk, var būt labs izejas punkts, lai pārdomātu, kā tu savā dzīvē varētu ko tādu ierīkot, un turp arī virzīties. Pie kā nāksies piestrādāt, un ko savukārt iemācīties atmest nost.
Sākt ar mazumiņu. mazumiņš, mazumiņš ilgtermiņā uzkrājas skaistā ainavā vai lietā!
Good luck!

Reply | Thread


(no subject)

from: [info]kashadura
date: Feb. 12th, 2023 - 02:59 pm
Link

Jā, par to šaubu nav. Bet viņas, tās neglaimojošās jūtas, jau nav tik viegli izravēt.

Reply | Parent | Thread


helvetica

(no subject)

from: [info]helvetica
date: Feb. 12th, 2023 - 03:09 pm
Link

ne visas vienā piegājienā :) vnk neļaut iesakņoties sevī. un negribētu visu uzreiz. Viss uzreiz nav paceļams nevienam - arī tam glancētajam ideālam :D

Reply | Parent


(no subject)

from: [info]divas_zosis
date: Feb. 19th, 2023 - 12:53 am
Link

Bveh. Noniecināt, tās ir pareizās jūtas.

Reply | Parent