Kaspars ([info]kas) rakstīja,
@ 2003-07-04 23:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
labs humors ;)
(no tv neta)
Sievietēm mēle ir bez kauliem – tagad tas ir pierādīts arī zinātniski. Speciālisti no Queen Margaret University College (Edinburgā) secinājuši, ka sievietes ir visveiklākās meles...

Kā ziņo laikraksts The Daily Telegraph, vīrieši dod priekšroku klusēšanai, ja sieviete runā. Un diez vai viņi turas pie teiciena „gudrākais vienmēr stāv klusu”, vienkārši iespraust kaut vienu vārdu, kad runā sieviete, bieži vien nav iespējams.
Pētnieki atklājuši, ka melošanas procesa laikā vīriešiem pauzes starp vārdiem ir daudz garākas nekā sievietēm un, kad pauze kļūst nepieklājīgi gara, viņi izmanto tādas frāzes kā „hmmm...” vai „mmm...”.

Robins Liklijs, valodnieks un kulturālās runas speciālists, nezina, kā izskaidrot šādu atšķirību starp vīriešiem un sievietēm: „Kad melo vīrietis – pauzes vienmēr ir ievērojami garākas. Stiprā dzimuma pārstāvji nereti atkārto vairākas reizes vienus un tos pašus vārdus – lai vismaz kaut kā sarunas laikā aizpildītu neveiklo klusumu. Bet, kad sākas meli, tad pauzes kļūst vēl daudz garākas. Lai izkoptu melošanu (taču labāk melot nevajag), jāiemācās izvēlēties pareizos vārdus.”

Jo vairāk laika vīrietim paiet, meklējot pareizos vārdus, jo biežāk starp vārdiem ir neveiklas klusuma pauzes.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2003-07-05 00:40 (saite)
Kaarteejais no "zinaatniskajiem" atklaajumiem.. Gribeetu es buut par zinaatnieku Shtatos un veel shur tur, un pelniit labu pikji par visaadas xyunjas dzenaashanu :/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kas
2003-07-05 00:42 (saite)
ehh...
bet jautri tachu! :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kas
2003-07-05 00:42 (saite)
vai edinburga nav UK?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2003-07-05 00:46 (saite)
Ir.
".. un veel shur tur" ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?