juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2023-08-28 17:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Atkal sanervozējos. Savulaik man pateica - nemokies zinātnē, naudas nav, ej uz biznesu, tur vienmēr trūkst darbaroku. Nu labi, tā notika. Bet tad es dzīves jēgu atradu automatizācijā - uztaisīt MI, AGI, kas automatizē biznesa darbiņus, lai nekad vairāk "uzņēmēji" neietu pie valdības un nerautu cilvēkus ārā no skolām, no jēgpilniem plāniem.

Tad ilgu lauku lielie biznesi teica, ka darbiņus automatizēt nevar visus, vienmēr uzradīšoties jauni un jāstrādā būs līdz pašai Otrai Atnākšanai.

Šogad pēkšņi retorika mainījusies. Visā frontē, gan biznesi, gan ekonomisti, gan valdības. Esot "job security" problēma, ka darbiņi tomēr pazudīšot. Būšot mazāk. Izzudīs.

Tagad ir tie lielie, slepenie valdību plāni par MI un arī job security, kurus uzzināsim šī gada beigās. Būs G7 sammits un Lielbritānijas Sunāka atsevišķais sammits, laikam kopā ar Ķīnu. Publiskas apspriešanas nav, neviens neko nezina.

Bet lielās korporācijas, nozares profesionāļu un NVO grupas ir izveidojušas savu iniciatīvu un šeit ir viens no garadarbiem.

https://partnershiponai.org/paper/shared-prosperity

Rekomendācijas MI izstrādātājiem un lietotājiem. Tās pağēr, ka MI izstrādātājs seko līdzi tam, vai viņa produkts likvidē darbavietas bez jaunu radīšanas. Ja likvidē, tad tādu produktu nedrīkst laist klajā.

Tas pagaidām ir brīvprātīgi, ļoti iespējams, ka pašas korporācijas par to ierēc un taisa kā social washing. Bet idejiski tas ir murgs. Rude komunisti prasīja, lai valdības maksā par grāvju rakšanu ar karotēm. Mūsdienu liberāļi uzstāj, ka automatizācijas uzņēmumiem tagad jādomā par šiem karošu darbiem.

Es nesaprotu šo pasauli. Es negribu filmēties tiktok, es negribu pārdot modes, spekulēt ar NI vai strādā predatory kredītu nozarē.

Es gribu radīt MI un robotus, kas izrauj cilvēkus no nabadzības un aspiešanas un kas ļauj viņiem studēt, strādāt zinātnē, taisīt mākslas utt.

Kāpēc sabiedrība to neļauj? Kāpēc visa tā "job security" sāga? Ir taču OK, ja robots izdara darbiņu un valstij ir nauda. Nu kas tur slikts?

Es vairs neprasu no valsts naudu, neko. Pats kārpjos un taisu. Es piekrītu visam par MI drošību un sertifikāciju un taisu to. Es ar prieku 50% no sava kapitāla (esošā un nākošā) ieguldītu trastā, kas maksā Universālo Dividendi. Bet, lūdzu, ņemiet nost to "job security" klauzulu, lai man nav jādomā par fake darbiem. Cilvēkiem ir jāaug un jādara īstas lietas - antiaging, kosmoss, kodolsintēze, klimata inženierija. Bet lai cilvēki tiktu šajos darbos, ir jāņem nost "job security" mandāts. Lūdzu, sabiedrība!

Šodien nereāli sailgojos pēc bārdainā vīra oriğinālajām, patiesajām idejām. Viņam ir daudz sekotāju. Bija Vecajā Valstī. Un ir Lielajā Valstī. Bet viņi nav atkoduši vīru. Viņš īstenībā domājā tā, kā tagad domā industrijas ideālisti. Bet atrast tādus cilvēkus nevar. Nereāla vientulība. Pilnīgs viens. Pat ∞-kategoriju kopienā ir vairāki desmiti cilvēku un pēc Emīlijas raksta AMS Notices noteikti jauni nāk klāt. Bet bārdainā vīra īstos sekotājus atrast nevar. Nevienu. Bet nāks laiks, nāks.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-08-28 18:02 (saite)
/nemokies zinātnē, naudas nav, ej uz biznesu, tur vienmēr trūkst darbaroku. /

Kaut kāda idiotiska ideja. Lai nodarbotos ar zinātni sākotnēji vajag galvu nevis naudu.

/Bet tad es dzīves jēgu atradu automatizācijā - uztaisīt MI, AGI, kas automatizē biznesa darbiņus, lai nekad vairāk "uzņēmēji" neietu pie valdības un nerautu cilvēkus ārā no skolām, no jēgpilniem plāniem./

Nu un kā veicas? Ko esi uztaisījis?

/Es gribu radīt MI un robotus, kas izrauj cilvēkus no nabadzības un aspiešanas un kas ļauj viņiem studēt, strādāt zinātnē, taisīt mākslas utt.
/

Kas traucē?

Kādas programmēšanas valodas proti?

Kādi ir tavi konkrētie projekti?

(Atbildēt uz šo)


[info]mindbound
2023-08-28 18:27 (saite)
Ja ir zināšanas un kompetence "reālajos darbos" (vienalga, kā definētos), tad elementāri nav vajadzības strādāt "fake darbus". Beidz nīdēt, beidz šļakstīt uz Marksa puvekļiem un sāc darīt. Neviens tevi netur nost no lietu darīšanas un rezultātu sasniegšanas, ne valsts, ne kapitālisms, ne industrija, ne sabiedrība.

Kolēģa komentārs ir vietā: ko tu šobrīd esi sasniedzis, kas ir tavā portfolio, kāds ir tavs pienesums kā funkcija no kompetences? Ja tur ir tikai tukšas frāzes un resentiments, tad tā arī ir visa atbilde uz tavu nīdēšanu.

(Atbildēt uz šo)


[info]resort
2023-08-28 18:54 (saite)
> Nereāla vientulība. Pilnīgs viens.

Pilnīgi viens ir viss, kas ir. Kā teiktu Sāgans: skērī šit.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]resort
2023-08-28 18:55 (saite)
tobiš *klārks

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2023-08-28 21:14 (saite)
Divas problēmas ar jūsu bērna-ideālismu.
1) absolūti minimāla daļa sabiedrības jebkad būs spējīga darīt "īstās lietas" (kas, protams, arī aprobežots skatījums, bet par to cits stāsts) "antiaging, kosmoss, kodolsintēze, klimata inženierija". To nosaka ģenētika un nekāda veida izglītība to nekad neizlabos. Kur nu vēl vide, kurā eksistē eventuālā leiputrija - tā degradēs arī tos, kas uz to būtu bijuši spējīgi.
2) oligarhiem un korporācijām automatizācija nav vajadzīga, lai padarītu ierindas plebam dzīvi vieglāku - tieši pretējais, lai no tiem atbrīvotos un iedzītu aplokos, vai vēl labāk, atbrīvotos once and for all. Depopulācijas idejas nebūt nav konspirācija, par tām šajās aprindās ticis runāts jau sen un, dabiski, ka runātāji nedomā depopulēt paši sevi.
Get real, mkay.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-08-28 21:51 (saite)
1) palīdz talantīgo agrīna atlase un izvilkšana no parasto cilvēku masas
2) Leiputrija un visādi UBI protams degradēs

3) Par depopulāciju: Mēs neprotam taisīt intelektus uz pasūtījumu. Sekas: Lai dabūtu tos super talantīgos vajag lielu atlases kopu. Ja uztaisa depopulāciju tad atlases kopa strauji samazinās un tā mēs varam palikt bez nepieciešamajiem talantīgajie intelektiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-08-29 00:32 (saite)
Lai apkalpotu dažas muižnieku ģimenes, nav vajadzīgi miljardi. Ar 500 miljoniem itkā pietiekot or so they say.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-08-29 00:42 (saite)
Lai apkalpotu kāreiz nevajag praktiski nemaz, pietiek ar tehniku. Bet lai noorganizētu kaut vai to pašu nemirstību, vajag talantīgus cilvēkus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?