juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2022-12-28 09:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu jā, tas grafiks tālāk pa kreisi arī izsaka daudz ko. Ja cena īsi pirms kara bija 80, tad iepriekšējos gados - 2021, pirms tam - cena bija vēl daudzreiz zemāka - 12 un pat vēl zemāka. Un komentārā rakstīts, ka Krievijas gāzes plusma caur Ukrainu ir normāla, nav traucēta. Jebkurā gadījumā būs interesanti skatīties, vai cenas kritīsies.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2022-12-28 09:59 (saite)
Skaidrs, ka šobrīd to gāzi no Krievijas ņem, jo negribam nosalt. Bet izskatās, ka tu atbalsti gāzes pirkšanu no Krievijas un līdz ar to Krievijas armijas finansēšanu, lai nogalinātu ukraiņus?

(Atbildēt uz šo)


[info]juvenal
2022-12-28 10:07 (saite)
Savu nostāju Krievijas agresijas jautājumā izteicu savā pašā pirmajā postā, kad šeit piereģistrējos. Bija jāatīsta robotikas spēki, kas iznīcina Krievijas kodolarsenālu, atņem Krievijas kodolspējas un pēc tam sakauj arī konvencionālos spēkus.

Dronu izmantošana karā (ziņās ir pat par Padomju laika lidrobotiem un droniem!) pierāda, ka mans domu gājiens bija pareizs.

Ir nejēdzīgi redzēt ziņu virsrakstus (tālāk es nelasu, jo negribas maitāt prātu), ka 6% ASV militārā finansējuma esot iznīcinājis 50% Krievijas kaujasspējas un cik tas esot efektīvi. Man šādas ziņas ir pie vienas vieta. Jo - kāpēc tad netika pielikti vēl nieka 6% un netika iznīcināti atlikušie.

Šī grindēšana, cepšana, cilvēku nosaldināšana utt. lai tikai panāktu kaut kadu PR vai acu neaizmālēšanu vai tml. Man liekas, ka vēsturnieki ļoti, ļoti vētīs Rietumu nostāju karā.

Ja bija iespēja sakaut, tad to vajadzēja izdarīt un bez gridēšanas un ukraiņu tautas saldēšanas. Ja nebija iespēja sakaut, tad gada laikā šadu capability Rietumu puse varēja iegūt, kaut vai uzliekto windfall profits tax uz korporāciju ieņēmumiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-28 10:16 (saite)
Droni šobrīd vairs nav īpaši efektīvi, jo krievi ir iemācījušies tos efektīvi notriekt. Tāpēc vairs ziņās par Bayaktar panākumiem īpaši nelasām.

TV Rain piemērs parāda, ka ar vienu reizi nodeklarēt pozīcijas Ukrainas karā nav pietiekami. Izvēle ir jāizdara katrā jaunā jautājumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-12-28 10:23 (saite)
Vēl arī tas, ka rietumi baidās no Krievijas atbildes ar kodolieročiem. Tāpēc palīdzība Ukrainai tiek regulēta, lai ukraiņi negūtu pārāk labus rezultātus.

Tas ir diskutējams jautājums, bet šobrīd es arī vairāk kā atrisinājumu redzu likt pašiem krieviem saprast, ka jebkurš atbalsts šim karam (pat vācot līdzekļus Krievijas armijas karavīriem kaujās) nav pieņemams. Tas ir vairāk ir humanitārais ceļš, un tas ir daudz grūtāks, un nav atrisināms ar tehnoloģijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-12-28 11:23 (saite)
Okej, no kā sastāv šie kodolspēki?

- stratēģiskās raķešu zemūdenes (667, 667BDR, etc)
- starta pozīcijas šahtu (R 36, U3 100 etc)
- starta pozīcijas mobilās (Topol M un tā modernizācijas)
- bumbas un raķetes nesoši lidaparāti ( Tu 22, Tu 160, Tu 95)
- taktiskie līdzekļi

Tagad uzdevums Juvenalam:

Ņemot šo vērā iezīmēt vismaz vispārējā līmenī efektīvu dronu sistēmu kas ar šo var tikt galā, minimizējot atbildes trieciena risku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]juvenal
2022-12-28 10:13 (saite)
Un tiešām - nekas netiek darīts, iespējas netiek izmantotas. Pat gaiši, gudri cilvēki pierakstās zemessargos, lai bristu un gulšņātu dubļos. Tā vieta viņiem visiem vajadzēja sēdēt pie datoriem, superdatoriem un projektēt kaujas robotus un dronus un industriālās iekārtas, kas to visu automātiski, sērijveidā un lielā skaitā saražo. Kā arī automatizēt neieciešamās piegādes kēdes. Tas bija risinājums un savulaik to darīju zināmu arī iestādem. Nekas netika sadzirdēts.

Tad kas šoreiz ir vainīgs?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-28 10:18 (saite)
Varbūt cilvēki ir principā pret nekontrolētu bruņošanos. Šāda bruņošanās sacensība ne pie kā laba beigās nenovedīs. Es arī esmu par tehnoloģijām un citām lietām, bet tomēr atzīstu, ka humanitāro devums sabiedrībai ir ļoti būtisks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]juvenal
2022-12-28 10:21 (saite)
Interesanti, kā Kreivija ieguva šīs dronu notriekšanas spējas. Bet lai nu paliek. Neticu, ka tagad Rietumiem būtu jāatzīst sakāve dronu karā un jāizstājas no šīs frontes. Neticu. Noteikti ir iespējams uzbūvēt ātrakus dronus, paredzēt māņu manevarus, paredzēt atbalst iznīcinātājus - uz zemes, vai citiem droniem, organizētu dronu swarmus. Noteikti, to visu var darīt. Bet ja mēs gaišajiem prātiem lieka rīt dubļus un nevis sēdēt pie datoriem, domāt un projektēt un attīstīt MI, kas domā un projektē mūsu vietā. Nu tad sakāve dronu frontē jāatzīst.

Ir OK pārdefinēt pozīciju pēc katra jauna notikuma. Taču svarīgi ir nepārtraukti attīstīt spējas. Citādi kādā no pārdefinēšanas brižiem var nākties secināt, ka vienīga pozīcija, kurā esam - tas ir stūris un bezizeja.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-28 10:26 (saite)
Jā, ir jāatzīst sakāves. Ar tādiem emocionāliem “Neticu!” tehnoloģiskajā frontē tālu uz priekšu nevar tikt, jo STEM zinātnes prasa precizitāti nevis ticību.

Tas pats bija ar vakcīnām. Mēs jau labi zinājām, ka tās neierobežo infekcijas, kad valdības uzspieda vakcīnu mandātus. Izskatās, ka šeit arī bija tāda neticība – tās taču ir vakcīnas, nu tās noteikti vismaz kaut kādā mērā ierobežo kovida izplatību! Bija jāmāk atzīt sakāves.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-12-28 21:43 (saite)
Šeit sīkāk: https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2022/12/24/russia-electronic-warfare-troops-knocked-out-90-percent-of-ukraines-drones/

Pats neesmu daudz iedziļinājies, bet biju jau dzirdējis arī no citiem avotiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?