26 Septembris 2012 @ 21:58
Par to pašu  
Šķiet, grāmatas atklāšanas pasākums ir bijis diezgan dinamisks. Kas mani izbrīna visas šīs lietas sakarā (izņemot jau visur pieminēto bezgala stulbumu) ir šiem tā saucamajiem aktīvistiem piemītošā enerģija. Ja varētu to visu pārvēsts elektroenerģijā vai kādā citā derīgā formā...
Delfi: "Ieradušies aktīvisti, lai arī atzina, ka grāmatu vēl nav lasījuši, saskatīja grāmatu "Diena, kad Kārlis bija Karlīne" un "Diena, kad Rūta bija Rihards" virsrakstā "no Ziemeļvalstīm nākošu vēlmi Latvijas bērnos ieprogrammēt homoseksuālas tieksmes".

Savukārt kāds cits aktīvists uzsvēra, ka dzimumu līdztiesības problēmu Latvijā neesot. Problēma esot tajā, ka zēniem, nākamajiem vīriešiem, netiek mācīta cieņa pret sieviešu darbu, uzsverot, ka šī audzināšana ir ģimenes pienākums.

Samērā mierīgi sāktā diskusija jautājumu un atbilžu veidā straujā tempā izvērsās par ieradušos protestētāju vārdiskiem uzbrukumiem ministriem un pārējiem grāmatas atklāšanas dalībniekiem. Ministrs Ķīlis pasākumu pameta nemanāmi, taču Viņķelei tas tik viegli neizdevās un, kad ministre pasākumu atstāja, viņas virzienā tika raidīti vairāki apvainojumi, bet Lapšāns mēģināja viņu saķert aiz rokas un pie reizes pasūdzēties arī par savas ģimenes problēmām."
 
 
( Post a new comment )
blond[info]blond on 26. Septembris 2012 - 22:16
es panorāmā redzēju, kā Viņķelei sekoja divi sasvīduši tēviņi, kaut ko borējot un klaigājot
(piedod, ja ar "tēviņiem" esmu iekāpusi dzimumu diskriminācijas lauciņā)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Avtonoms[info]junona on 26. Septembris 2012 - 22:30
Aha, tikko noskatījos
http://www.ltv.lv/zinas/latvija/sabiedriiba/bernu-gramatas-par-dzimumu-liidztiesiibu-atklashana-izvershas-sk.a15111/

Man arī patika tas jauneklis, kas prezentēja sevi kā turpat vai sabiedrības balsi (iepretim Viņķelei, kas it kā pārstāvot marginālu viedokli).
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
blond[info]blond on 26. Septembris 2012 - 22:36
maniaki
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
thel[info]thel on 26. Septembris 2012 - 23:07
Vājprātīga situācija. No citas puses - nu nevar aizliegt pieturēties pie citādākiem viedokļiem vai arī tos publiski paust.

Mazs mierinājums varētu būt tas, ka ar morālismu apsēsti ļautiņi ir problēma gandrīz visās pasaules valstīs. Mēs neesam unikāli. Vienīgais, ko var darīt, ir turpināt nodarboties ar nepateicīgo apgaismošanas darbu.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
_zirgs[info]_zirgs on 26. Septembris 2012 - 23:27
Gribu tikai atzīmēt, ka parasti viedokļus par kaut ko vajadzētu pamatot. Nu, piemēram, grāmatiņu tiešām izlasīt... :D

(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
thel[info]thel on 26. Septembris 2012 - 23:32
Morālisms (augstāka labuma dēļ pofig par faktiem) paredz arī preventīvus triecienus. Nesenā pagātnē var atrast salīdzinoši daudzus piemērus.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
_zirgs[info]_zirgs on 26. Septembris 2012 - 23:35
:D preventīvus triecienus! labs!

muļķīgs jau tas zirgs, kas grib, lai cilvēki runātu par lietu, nevis muldētu muldēšanas pēc, jo gribas kaut ko pateikt, pakliegt.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
_zirgs[info]_zirgs on 26. Septembris 2012 - 23:32
fascinējoši.
tikai, hmmm, vai tik tās dāmas, kas tur skaļi runā, pašas ir ārpus dzimumlomām, par ko tik ļoti iestājas. Runas un apspriešana jau bija vīru lieta tajos aizlaikos, vai tad ne?

Vispār. Bērni nav ne sievietes, ne vīrieši, bet bērni. Nav viņiem jāiedibina sieviešu un vīriešu lomas dzīvē. Bērni izzina pasauli un viss.
(Atbildēt) (Link)
black_data[info]black_data on 27. Septembris 2012 - 09:39
Hmm, kas tad tā par enerģiju, ka grāmatiņu nebija spēka izlasīt? Vai tiešām mums ir analfabēti?
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Avtonoms[info]junona on 27. Septembris 2012 - 17:39
Bet ir spēks regulāri tusēt piketos, grāmatas atklāšanās, uzturēt mājas lapas, sēdēt visādās komisijās utt. Bet grāmatu neizlasa ne jau tāpēc, ka trūkst enerģijas, bet gan tāpēc, ka tā nav prioritāte.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)