- Mammas ābolkūka II
- 17.10.09 10:34
- mammas ābolkūka, vakar izmēģināju, visiem garšoja. āboļi īsti neizcepās, pamatne bija gatava mazliet ātrāk. iespējams, vajadzīgi skābākas šķirnes āboli un ātrāk jāsašķēlē un jāsacukuro. vai nu pamatne jāliek biezākā kārtā. olas putot atsevišķi nebija jēgas, mīkla bez baltumiem sanāca pārāk cieta, lai baltumus varētu normāli iecilāt. tad jau drīzāk mazliet sāls un tējkaroti cepamā pulvera.
- 5 rakstair doma
- paldies, paldies!
- 17.10.09 16:53
-
re, kā, es biskvīta (saukta arī par olu mīklu) mīklu klasisko cepu no 5:5:5 (piecas olas, piecas ēd.k. cukura; 5 ēd.k (pastrīķētas) miltu) nav tā pati? domāju, vai divas ēd.k. ar kaudzi varētu būt piecas pastrīķētas ēd.k. (nevis nostrīķētas, bet ar mazmazītīņu kaudzīti).
noteikti izmēģināšu. manējā (ar sviestu) sanāca kā tāds cepums ar āboliem. - Atbildēt
- Re: paldies, paldies!
- 17.10.09 19:51
-
jap, recepte ta pati -5:5:5, bet par cukuru, man liekas tam nav tik lielas noziimes, nebuus tik salds vieniigi, bet tas ari viss, es aromaatam vaniljas cukuru un kaneeli veel pieshauju:)
- Atbildēt
- Re: paldies, paldies!
- 17.10.09 19:55
-
es kad pirmo komentu rakstiju 2 rec kopa sajaucu :D, jo es shonedelj cepu musli cepumus, kur bija jakause 100sviesta tad jamaisa ar 3/4cukuru un olu un te bija tas 2edk miltu jasajauc ar 2glazema auzuparslu(es liku musli, ta ka istas parslas te neronu) :) un aida krasni uz 10min, ja labi uzkarsusi, tad ap 6min buus , bet mazas picinjas uz pannas jaliek !
- Atbildēt
- Re: paldies, paldies!
- 17.10.09 20:03
-
īstās auzu pārslas manuprāt ir visās lielākajās veikalu ķēdēs, delaizē, corā un carfūrā jau nu noteikti. skaties pie brokastu pārslām, parasti nobāztas pašos augšējos vai apakšējos plauktos vistumšākajā stūrītī. :) carfūram ir veikala marka, paciņa orandža ar bāldzeltenu, delaizei ir bioloģiskās auzu pārslas, caurspīdīgā paciņā. meklē flacons d'avoine, havervlokken vai haferflocken.
- Atbildēt