- slinkās pusdienas: biešu zupa (veģ)
- 5.10.23 11:03
- 1 ēd.k. olīveļļas,
400 gr vārītu (bodē pirktu) vai krāsnī ceptu (daudz garšīgāk) biešu, sarīvē,
1 burkāns, sarīvē,
1 ķiploka daiva, saeckelē,
1 sīpols, sagriež kubiņos,
daudz timiāna lapu, kārtīgs zariņš (vai vismaz ēdamkarote žāvēta timiāna),
1 ēd.k melnā balzāmetiķa,
700 gr. dārzeņu buljona (ja ir pašvārīts, lieliski, ja nav, kubiciņš arī labi noder),
2 ēd.k. jogurta (vegāni aizvieto ar sojas vai kokospiena jogurtu),
2 ēd.k. skāba krējuma (vegāni aizvieto ar sojas),
100 grami kazas siera (var izlaist, zupa ir garšīga arī bez siera),
pipari un sāls
Vidēja izmēra podā uz mērenas uguns apcep sīpolu ar ķiploku, pēc kādām divām minūtēm pieber pārējos dārzeņus, cep, kamēr griežas uz mīksto pusi. uzberk kārtīgu ēdamkaroti (vai divas) timiāna, piešauj šļuku balzāmetiķa un vēl pacep minūtiņu. pielej buljonu, uz lēnas uguns vāra minūtes 20. pieliek jogurtu, krējumu un sieru (ja grib pa smalko, iepriekš sajauc bļodiņā, ja pa parasto, var likt uzreiz podā, tāpat vēderā nonāks), apjauc zupu, kamēr zīdīga. var sablenderēt, ja tā tīk. ielej bundulī, nes uz darbu un apēd pusdienās ar kādu sēklu krekeri vai kaut ko tamlīdzīgu.
recepte no pērnā gada Hello Fresh. ģimene krēslus nelauž, bet, ja badā, tad ēd. - 2 rakstair doma
- 5.10.23 14:10
-
Paldies. Man arī noderēja kuskusa recepte, nebiju iedomājusies, ka pietiek apliet tikai ar karstu ūdeni. Ļoti ērti, ja darbā gribas ko siltu un no iepriekšējās dienas palikuši pāri dārzenīši, sanāk labs, silts ēdiens.
- Atbildēt
- 5.10.23 14:21
-
Lūdzu, mīļum! Man diezgan nācās domāt, kā ēst taisīt, kad ģimene pārstāja ēst kotletes (gaļu, tas ir), un man prieks, ka noder!
- Atbildēt