jEECHA ([info]jeecha) rakstīja,
@ 2013-01-09 23:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mirdzas tante
Televizora toreiz maajaas nebija, tajos laikos tas veel bija sava veida grezniibas objekts un jauna gjimene ar diviem beernudaarza vecuma siichiem to iisti atljauties nevareeja, pat ne melnbalto. Bet tas nekas, jo palika vairaak laika paareejaam nodarbeem, piemeeram vareeja ziimeet vai kautko veidot no konstruktora. Konstruktori bija divi. Viens ar kraasainaam, apmeeram 3x3 cm lielaam plastmasas plaaksniiteem, ko vareeja savienot ar baltaam savienojuma detaljinjaam. No taa vareeja veidot kastiites, kubus un pat fotoaparaatu! Ar to tad es staigaaju apkaart un izlikos ka visu bildeeju. Laikam interese par foto man saaka paraadities jau toreiz. Otrs konstruktors bija lokanas plastmasas taisnstuuriishi ar tukshiem vidiem, un stuuros tiem bija kjepinjas ar ko tos sakjibinaat kopaa, lai ieguutu lielaakas vai mazaakas trubinjas un sfeeras. Tas nebija paarlieku aizraujoshi, bet vareeja izveidot bumbas ko peec tam ripinaat un meetaat. Iisti neatminos, vai un kaadas mashiiniites man bija. Toties atceros savu mazo kugjiiti ar mazu elektromotorinju. Nekaada vadiiba tam protams nebija, to vareeja tikai iesleegt ar pirkstiem iegriezhot motorinju, vai apstaadinaat. Kusteejaas tas tikai uz priekshu, bet peldinaat to vannaa saakumaa bija interesanti. Tiesa kugjiiti veelaak piemekleeja tas pats liktenis, kas daudzas citas manas rotaljlietas - man bija jaauzzin, kas atrodas tam iekshaa un kaa tas darbojas. Vienaa reizee, veicot kaarteejo izjaukshanu un salikshanu, atluuza plastmasinja kas ruupeejaas lai motorinsh tureetos klaat pie kugja apakshdaljas. Tajaa dienaa kugjiitis paartapa no peldoshas ieriices par darbojoshos elektromotoru, kam kautko piestiprinaat, piemeeram papiira propelleru, un paruucinaat. Veel viena izklaide maajaas bija virtuvee atrodoshais koka blukjiitis, naglas un aamurs. No kokaa sadziitaam naglu galvaam centos izveidot gjeometriskas figuurinjas, bet pa cik naglas maaceeju tikai iedziit - driiz vien mazais blukjiitis bija pilniibaa paarklaajies ar naglu spiidiigajaam, metaaliskajaam brunjaam. Par to arii naacaas noklausiities paarmetumus, ka izniekoju materiaalus. Man gan shkjiet ka maaka iedziit naglu nesasitot pirkstus ir veertiigaaka nekaa simts naglu.
Vai! Taa aizraavos ar izklaideem maajaas, ka pavisam aizmirsu, ko patiesiibaa shodien biju saacis rakstiit. Nu ja, viss saakaas ar televizoru. Kaa jau rakstiiju - mums tas nebija un arii netika plaanots, bet taads bija Mirdzas tantei, kas dziivoja tieshi zem mums, vienu staavu zemaak. Vinja bija manas omiites radiniece, kundze krietni gados. Vinjas dziivoklis bija tieshi taads pats vienistabas dziivoklis kaa muuseejais, bet ar pilniigi savaadaaku iekaartojumu. Tajaa bija senlaiciigas meebeles, tamboreeti galdauti, masiivs rakstaamgalds un milziigi kaktusi pie istabas loga. Abaas loga malaas atradaas podi, un kaktusi stiepaas liidz pat griestiem, viduu satiekoties, veidojot zalju un adatainu arku. Tur maajoja arii minka - liels un speeciigs runcis, melns ar baltaam kjepinjaam. Par spiiti savam cieniijamam kakja vecumam vinjsh tomeer izskatiijaas lieliski, spiidiigu un tiiru spalvu, garaam baltaam uusaam. Arii raksturs tam bija pieklaajiigs, maasu un mani vinsh uztveera draudziigi.
Mirdzas tantei bija liels televizors, parasti paarklaats ar baltu sedzinju. Tomeer shad tad vakaros mums ljaava iet lejaa un paskatiities multfilmas, ko raadiija padomju beernu varonju Hrjushas un Stepashkas raidiijuma ietvaros katru vakaru. Shajos vakaros mees jutaamies pacilaati prieciigi, tiesa ne deelj raidiijuma lellju izdariibaam, kuru sarunas mees taapat nesaprataam, vai multfilmaam. Priekam pilniigi pietika tikai ar televiizijas veeroshanu kaa taadu. Zheel bija, ka raidiijums bija tik iiss, un vajadzeeja doties atpakalj uz savu dziivokli lai divstaaviigajaa beernu gultaa, kuraa es protams guleeju augshstaavaa, gaidiitu naakamo riitu.
Par sho sirmo sievieti es citu dienu rakstiishu veel, ar vinju man saistaas tikai labas atminjas. Bet shodienai gan pietiks.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms– šis lietotājs ir atslēdzis anonīmo / nedraugu komentārus. Tu vari rakstīt tikai tad, ja jeecha ir ielicis tevi savā drauģeļu sarakstā.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?