11 March 2011 @ 10:17 pm
pārāk lielos vilcienos  
kamēr vieni šūmējas, ka LV medijos Japānas notikumi tiek par maz atspoguļoti, citi paceļ jautājumu par interesēšanās robežām - cik vajadzīgi un ētiski ir, piem., skatīties video tiešraides no notikuma vietas, sēžot siltā istabā (ar popkornu vai bez). mediju rīcība, piedāvājot šādu iespēju, jau saprotama - atradīsies gana daudz asu izjūtu cienītāju un varbūt dažu redzētais mudinās uz kaut kādu sociāl-palīdzīgu aktivizēšanos, pat ja neapzināti. piekrītu, tas atgādina perverso kārdinājumu aiziet uz pilsētas laukumu, lai redzētu, kā sārtā čurkst raganas un ripo galvas. no otras puses - neredzu, kā nošķirt šo interesi un "tīri cilvēcisko" interesi par dabas stihijām u.tml.

Tags:
 
 
( Post a new comment )
zimbardo[info]zimbardo on March 12th, 2011 - 04:22 am
Ar to biju domājis robežu cik tālu mēdiji iet, lai būtu klāt tajā kas notiek. Kad vairs nevar nošķirt "tas ir noticis" un "tas notiek". Vislabākie kadri utt. Skatītājs kļūst ne tikai par liecinieku, bet dalībnieku, jo redz to dzīvajā. Man personīgi tā ir robeža. Varbūt, ka tas padara pasauli labāku un cilvēki saprot, ka tas ir briesmīgi un izdara labākas izvēles savā dzīvē. Ceru, tiešām ceru, ka tas nāk tikai par labu! Bet, bet, bet tomēr neticu tam. Kārtējais tops kurā iebāzt zemestrīces stiprumu, gadu un upuru skaitu. Nezinu, ko ar to visu.
(Reply) (Thread) (Link)
![info]jedritvai on March 12th, 2011 - 05:27 pm
es jau arī neticu. 

tikai pieļauju, ka kāds gribētu redzēt arī vienkārši lielos viļņus, kas aizskalo palmas utt., IT KĀ distancējoties no tā, ka neskaitāmiem cilvēkiem tā ir katastrofa.
par to noticis/notiek - manuprāt, līdzīgi arī nacisma estētikai var pievērsties tikai tad, kad tās šausmas ir beigušās un arī tad tas (vismaz) emocionālā ziņā balansē uz robežas.

un par medijiem Banksijs labi pateica:

(Reply) (Parent) (Link)
[info]hamish on March 12th, 2011 - 01:27 pm
Piekrītu Krišjānim
(Reply) (Link)
[info]hamish on March 12th, 2011 - 01:50 pm
Es domāju ka tieši tiešraides vērošana varētu būt tāds lieks solis, gluži kā būt romietim gladiatoru spēlēs, un cilāt īkšķi - man patika (satrauca) vai nepatika (nesatrauca).
(Reply) (Thread) (Link)
![info]jedritvai on March 12th, 2011 - 05:31 pm
nja, lai zinātu, ka kaut kas ir briesmīgi vai kā citādi, nav jāredz to n-tās reizes vai jāskatās tiešraidi.
(Reply) (Parent) (Link)